Ugrás a cikkhez
Reklám

Márciusban, mikor egy hirtelen jött ötlet alapján cikket írtam portálunkra a Szlovákia-Magyarország Európa-bajnoki selejtező előtt, bevallom, egyszeri alkalomnak terveztem. Aztán a mérkőzés után valahogy késztetést éreztem, látva a cikk alatt kiváltott nagy turbulenciát, hogy itt is sokan érdeklődnek a sportág iránt, hogy írjak még egyet, értékelve a magam módján a meccset, és amihez 10 millió magyar „ért”, latolgassam a következő mérkőzés esélyeit.



A horvátok elleni győzelem ünneplése a szurkolókkal

Aztán hoztam egy személyes vállalást. Azt, hogy akik a Kuruc.info olvasói közül szeretjük a focit, követjük a magyar válogatottat, együtt, közösen kövessük végig az Eb-selejtezőket, ezáltal is színesítve a portálon fellelhető tartalmakat.

Mert be kell látni, vannak káros szenvedélyek, amelyekről nehezen szokik le az ember. Ilyen a magyar labdarúgás követése, s nyilván ez a humoros felütés annak szól, hogy mi, szurkolók nem igazán voltunk elkényeztetve az elmúlt időszakban, leszámítva három évvel ezelőtti franciaországi Európa-bajnokságot, ha a magyar válogatott lépett pályára. Mégis, sokan egyfajta szeretetteljes, fanyar humorral közelítve azt mondják, amikor ez segített át minket a nehéz pontokon, mégis kitartunk a csapat mellett.

De most már fordítsuk komolyra a szót, így több mint két hónap távlatából is megemeljük a kalapunkat a fiúk előtt, hiszen hatalmasat küzdve, szívüket-lelküket kitéve legyőzték a jóval magasabb szinten jegyzett, világbajnoki ezüstérmes horvát csapatot. Nem mellesleg kiküszöbölték ezzel az első mérkőzésen elszenvedett csorbát, amikor Szlovákia vert meg minket 2-0-ra.

Azóta természetesen mindent optimistán látunk, már kint érezzük lelki szemeink előtt csapatunkat a következő Európa-bajnokságon, de ilyenkor talán a legnehezebb. Szombaton este Bakuban lépünk pályára Azerbajdzsán ellen, pár nappal később, kedd este pedig otthon fogadjuk azt a walesi válogattat, mely az előző fordulóban 1-0 arányban felülmúlta Szlovákiát.

Számolgatni egyelőre felesleges, a selejtező sorozat elején járunk még, de a horvátok elleni bravúrgyőzelem úgy ér igazán valamit, ha ma este legyőzzük Azerbajdzsánt. Amelyre, őszintén szólva minden esélyünk meg is van, hiszen bárminemű nagyképűség nélkül kijelenthető, miénk a jobb csapat. Hogy aztán ez milyen lendület ad Wales ellen, az jó kérdés, akik ellen szintén a 3 pont volna a kitűzendő cél, de egy azeri győzelem után talán egy döntetlen sem volna tragédia, és továbbra is jó esélyeink maradnának a csoportban az első két hely valamelyikére.

Marco Rossi szövetségi kapitány a lényegre is tapintott, amikor rövid sajtótájékoztatót tartott a Liszt Ferenc repülőtéren az Azerbajdzsánba repülés előtt a futballválogatott elmondta, hogy a szombati, Azerbajdzsán elleni Európa-bajnoki selejtező sokkal fontosabb lesz, mint az utána következő, Wales elleni mérkőzés.



1997: Magyarország–Azerbajdzsán 3-1 – Ma este is elfogadnánk ezt az eredményt!

Egy biztos, mi, szurkolók mögöttetek állunk, vannak, kik a helyszínen, s sok millióan lesznek, akik a televízió képernyője előtt fogják végigizgulni a kétszer 90 percet, és bíznak, hisznek benne, a nemzeti tizenegy fent tudja tartani azt az eufóriát, melyet a horvátok legyőzésével teremtett meg maga körül.

Rajta fiúk, folytassátok! Hajrá, Magyarország!

Lantos János – Kuruc.info

Kapcsolódó:

- Hajrá, Magyarország!

- "Azt nem mondhatom, hogy csak így tovább, fiúk…"





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából