Ugrás a cikkhez
Reklám

A magyaroknak a nyugati civilizáció, a szabadság, a család és a zsidó-keresztény kultúra védelmében tett erőfeszítéseit méltatta Donald Trump korábbi amerikai elnök, a republikánusok elnökjelöltje a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) budapesti rendezvényének küldött, pénteken elhangzott videóüzenetében.

"Nagy megtiszteltetés számomra, hogy most Magyarországon szólhatok oly sok hazafihoz, akik büszkén vívják harcukat a nyugati civilizáció megmentéséért folytatott küzdelem frontvonalában. Együtt küzdünk egy gigászi harcban, hogy felszabadítsuk nemzeteinket azon gonosz erők uralma alól, amelyek tönkre akarnak tenni minket. Mindennap azért harcolunk, hogy megőrizzünk kultúránkat, megóvjuk szuverenitásunkat, megvédjük életmódunkat, és megtartsuk a szabadság, a család és a mindenható Istenbe vetett hit időtálló értékeit" - jelentette ki Donald Trump.




Hozzátette, hogy elnökként "büszkén dolgozott együtt" Orbán Viktor miniszterelnökkel a magyar és az amerikai nemzet értékeinek és érdekeinek védelmén.

"Leszámoltunk az illegális bevándorlással, megvédtük határainkat, munkahelyeket teremtettünk, megvédtük hagyományainkat és zsidó-keresztény értékeinket" - sorolta.

Reményét fejezte ki, hogy az Egyesült Államok következő elnökeként ezt az együttműködést tovább folytathatja Magyarország miniszterelnökével.

"Mindaddig, amíg együtt képviseljük a jövőképünket, hűek maradunk elveinkhez, és félelmet nem ismerve megvédjük értékeinket, a konzervatívok győzni fognak a harcban, amelyet azért vívunk, hogy megmentsük civilizációnkat a kommunistáktól, marxistáktól és fasisztáktól, és helyreállítsuk a konzervativizmus és a józan ész uralmát a világban" - zárta beszédét az amerikai politikus.

Genderideológia, lengyelekkel szemben rasszista EU - volt még jó pár külföldi felszólaló

A genderideológiáról, a nemzetállami szuverenitásról, a gyermekek kizsákmányolásáról és a woke-izmus veszélyeiről beszéltek külföldi felszólalók a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) budapesti rendezvényén pénteken.

Rick Santorum volt szenátor hangsúlyozta, Európában egzisztenciális küzdelem zajlik a szuverén, keresztény gyökerű államok és a neomarxisták között, miközben hazája, az Egyesült Államok is hasonló problémákkal küzd.

Ha nem tartjuk kordában őket, tönkre fogják tenni az európai civilizációt - figyelmeztetett, hozzátéve: a közösségi média, nagy cégek, de már egyes egyházak is igyekeznek a társadalmakat tömegekké alakítani.

Emlékeztetett arra, hogy a II. világháború utáni katonai és gazdasági sikerei hatására az amerikaiak elfelejtették Istent, elkezdték elhagyni a közösségeiket, egyházaikat, miközben a baloldal szervezkedett.

Sokan átadták gyermekeiket a baloldali egyetemeknek, akik őrületes összegeket költöttek a befolyásolásukra, a konzervatív vezetők többsége pedig csak a gazdasági növekedésre és a katonai kérdésekre figyelt. Közülük nem kevesen megkötötték a "fauszti egyezséget", és hátrahagyták az értékeiket - idézte fel.

Magyarországra kitérve elmondta: bár a magyar kormány nem minden gazdaság- vagy biztonságpolitikai döntésével ért egyet, a legfontosabb értékekben közös alapokon állnak. Magyarország okot ad számomra az optimizmusra, hogy a jobboldal megvédheti gyermekeit az istenhitben - emelte ki.

Az amerikai politikus felhívta a figyelmet a Krisztus nélküli kulturális kereszténység veszélyeire is, kiemelve: a konzervatív vezetők közül is sokan távol maradnak a morális kérdésektől, mert maguk sem élik meg ezeket.

Biden elnök is kereszténynek tartja magát, mégis felszólal a keresztény értékek ellen - nehezményezte. "A konzervatívoknak mindig azt mondom: ha meg akarjátok menteni a világot, csináljatok olyat, amit a baloldal sosem fog, és vállaljatok gyermekeket" - közölte Rick Santorum.

Patryk Jaki, a Suwerenna Polska európai parlamenti képviselője az Európai Unió (EU) és a jogállamiság kapcsolatáról szólva kiemelte: az EU alapszerződése világossá teszi, hogy az unió nem állam, kompetenciáit az államok ruházzák rá.

Ennek ellenére az Európai Unió olyan jogokat is átvesz sokszor, amelyeket az államok nem delegáltak rá - jegyezte meg.

A nemrég elfogadott migrációs paktum szerint például a migránsokat kötelező jelleggel fogják szétosztani a tagállamokban, amelyek magas összegeket kell fizessenek, ha nem akarják befogadni őket - emlékeztetett, hangsúlyozva: "ez egyfajta szerelmes levél az embercsempészeknek".

Felidézte azt is, hogy Lengyelországot megfosztották az uniós forrásoktól bírósági reformja miatt, pedig az szinte másolata volt a spanyol vagy német rendszernek, mindez pedig értékelése szerint a rasszizmussal egyenlő.

Figyelmeztetett arra is, hogy az EU közösségi szinten készül harmonizálni az adókat, ami azt jelenti, hogy a közép-európai országok versenyképessége megszűnne. Minden európainak el kell magyarázni, hogy az új szerződés támadás a jogaik ellen - mondta.

Eduardo Verástegui színész, producer, a CPAC Mexico alapítója felszólalásában leszögezte: a hagyományos társadalmat fenntartó legfontosabb értékek az Isten, a család és a haza.

Felhívta a figyelmet a szexuális kizsákmányolás áldozatául esett gyermekekre, kiemelve, hogy a hallgatás a pedofilok és a perverzek malmára hajtja a vizet.

A gyermekek szexuális kizsákmányolása a második legjövedelmezőbb illegális tevékenység a kábítószer-kereskedelem után - közölte, kitérve arra is, hogy jelenleg hazája a gyermekpornográfiával leginkább sújtott ország.

Elmondása szerint ezekre a kérdésekre figyelmeztet a Sound of Freedom (A szabadság hangja) című film, melynek elkészítésére nyolc évet szánt az életéből.

Terveiről szólva Eduardo Verástegui elmondta: Mexikóban nincs igazi politikai verseny - jelenleg két baloldali és abortuszpárti jelölt küzd az elnöki székért -, ezért egy új konzervatív párt elindítását tervezi.

Keith Self, Texas állam kongresszusi képviselője felszólalásában kiemelte, hogy tapasztalatai szerint világszerte kezd kibontakozni egy olyan mozgalom, amely "szálka a globalisták körme alatt".

A kanadai, holland és francia farmerek közösségei vagy Trump elnök egyaránt felszólalnak a woke elit, Soros György üzletember, Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke és Justin Trudeau kanadai kormányfő ellen - jegyezte meg.

Akik szeretik a szabadságot, terjesszék ezt a mozgalmat, békés, de erőteljes ellenállással - szólított fel.

Szavai szerint a nyugati civilizáció alapját a kereszténység adja, most azonban válaszúthoz érkeztünk a woke-izmus és az örök értékek: az Isten, haza, család között. Jövőnket Isten és a nemzet szeretetének kell meghatároznia - közölte a republikánus politikus.

(MTI)

Kapcsolódó:

- Gyermekeket ezrével mészárló kormány minisztere terroristázta áldozatait Orbánék "konzervatív" konferenciáján

- A Bidennél is nagyobb zsidóbérenc Trump szégyenletesnek nevezte az Izrael-ellenes tüntetéseket





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából