Ugrás a cikkhez

Bill és Melinda Gates bejelentették hétfőn, hogy 27 év házasság után elválnak.

A Twitteren közzétett közös közleményükben tájékoztatták a nyilvánosságot a házasságuk felbontásáról szóló döntésükről. Úgy fogalmaztak, hogy miután sokat töprengtek a kapcsolatukon, és sokat "dolgoztak rajta", úgy határoztak, hogy felbontják a házasságukat.

"Nem hiszünk többé abban, hogy házaspárként tudunk együtt fejlődni életünk további szakaszában" - írták. A 27 éves házasságuk alatt három gyereket neveltek fel, és felépítettek egy alapítványt, amely - az MTI szerint - "szerte a világon hozzásegíti az embereket ahhoz, hogy egészséges életet éljenek". Közleményükben jelezték, hogy továbbra is osztoznak a misszió iránti hitben, és jótékonysági alapítványukat a jövőben is együtt fogják kezelni.

A Bill Gates és Paul Allen által 1975-ben alapított Microsoft a világ egyik legnagyobb szoftverfejlesztő cége. Bill Gates tavaly mondott le a Microsoft igazgatói posztjáról, hogy a feleségével együtt a jótékonysági alapítványuknak szentelje az idejét.

Bill Gatest sokáig a világ leggazdagabb embereként tartották számon. A Forbes magazin szerint jelenleg a negyedik leggazdagabb ember.

Bill és Melinda Gates - leánykori nevén Melinda Franch - 1994-ben házasodtak össze. A Bill és Melinda Gates Alapítványt 2000-ben hozták létre. A koronavírus-járvány kitörése után az alapítvány több százmillió dollárral támogatta a védőoltás kifejlesztését. Teljesen önzetlenül, természetesen...

Korábban írtuk:

- Bill Gates nem örül a "koronás népszerűségnek"

- Bill Gates megint utat mutat: most már szépen zajlik az oltakozás, jöhet vissza a "klímakatasztrófa" sulykolása

- Bill Gates valahogy úgy van vele, hogy mentsék a bolygót a többiek, ő marad a luxusánál

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából