Ugrás a cikkhez

Minnesota állam legszigorúbban őrzött börtönében tartják fogva Derek Chauvint, akit kedden találtak bűnösnek George Floyd "meggyilkolása" miatt. A volt rendőr naponta mindössze egy órára hagyhatja el a magánzárkáját, ez alatt testmozgást is végezhet – írja a New York Times nyomán a 24.Fotók: Xose Bouzas / Hans Lucas / AFP

Sarah Fitzgerald szóvivő azt mondta, hogy Chauvint a saját biztonsága érdekében az Oak Park Heights-i börtön egyik izolált részlegében helyezték el. A cellában egy fekhely van matraccal, egy wc-vel kombinált mosdó és egy apró zuhany. A fogvatartottak vihetnek be magukkal ruhát, tisztálkodószereket, papírt és tollat, könyvet és újságokat azonban csak külön engedéllyel.
A cellákat kamerákon keresztül folyamatosan figyelik, egy őr pedig félóránként személyesen is ellenőrzi, hogy minden rendben van-e a fogvatartottal. Ha valakit 30 napnál tovább tartanak magánzárkában, egy mentálhigiénés szakembernek is meg kell vizsgálnia, hogy milyen hatással van rá a bezártság.
A bíróság (vagy inkább Kamala Harrisék) június 16-án dönt arról, hogy Chauvinnak hány évet kell börtönben töltenie.

Korábban írtuk:

- Köszönjük Floydnak, hogy feláldozta életét az igazságért - így örvendezik a megrendelt döntésnek az amerikai politikai "elit"

- "Jól imádkozott" Biden: minden vádpontban bűnösnek találták a fehér rendőrt
- Ez aztán a független igazságszolgáltatás: Biden sajtótájékoztatón mondta el, milyen ítéletnek kell születnie a Floyd-ügyben
- Majomparádé
Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából