Ugrás a cikkhez
Reklám

Tanúskodni hívta Joe Biden elnököt az ügyében zajló kongresszusi vizsgálatot vezető republikánus képviselőházi bizottsági elnök, James Comer pénteken.

A republikánus politikus levélben kérte fel részvételre az elnököt arra, hogy a hivatali eltávolítási eljárás (impeachment) elindításáról szóló vizsgálat keretében válaszoljon a kérdésekre a családjához érkezett nagy összegekkel kapcsolatban, illetve a politikai befolyással való visszaélésre vonatkozó gyanúról.

"Ön többször tagadta szerepét a családja üzleti tevékenységében, de a bizottság birtokába került bizonyítékok - köztük banki iratok és tanúvallomások - teljesen ellentmondanak az ön álláspontjának ebben az ügyben" - fogalmazott James Comer az elnök számára küldött meghívásban, amely 24 millió dollárt jelölt meg azon összegként, ami Joe Biden családjához különböző külföldi ügyletek keretében érkezett.
A vizsgálóbizottság előtt a múlt héten többek között megszólalt Tony Bobulinski, Hunter Biden, az elnök fiának korábbi üzlettársa, aki valótlan állítással vádolta Joe Bident.

A Fehér Ház szóvivője, Ian Sams korábban elítélte a képviselőházi vizsgálatot, és azt írta, hogy a vizsgálat semmilyen bizonyítékot nem tudott felmutatni az elnökkel szemben. "James Comer tisztában van azzal, hogy 20-nál több tanú vallomásban nyilatkozott, hogy az Egyesült Államok elnöke nem tett semmi rosszat" - fogalmazott a fehér házi szóvivő.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából