Ugrás a cikkhez
Reklám

Amint azt az MTI jelentése nyomán korábban megírtuk: Vlagyimir Putyin orosz elnök az NBC amerikai tévécsatornának nyilatkozva kijelentette: őt nem érdekli az állítólagos orosz beavatkozás a legutóbbi amerikai elnökválasztás menetébe. Az orosz elnök ezután hozzátette: elképzelhető, hogy a beavatkozással vádolt tizenhárom személy egyáltalán nem is orosz. „Meglehet, hogy ők egyáltalán nem is oroszok, hanem ukránok, tatárok vagy zsidók, akik elnyerték az orosz állampolgárságot”, idézte az izraeli Jiszráél Há-Jom című újság Putyint, majd hozzáfűzte, hogy ez bizony antiszemita kijelentés.



Vlagyimir Putyin interjút ad az NBC-nek (kép: NBC)

Az amúgy likudista, tehát keményvonalas cionista Jiszráél Há-Jom című izraeli lap Putyin idézett kijelentéséhez hozzátéve gyorsan előkapta az antiszemita kártyát: „Putyin mondásából arra lehet következtetni, hogy a zsidók (Oroszországban – H. J.) nem számítanak teljes mértékben oroszoknak, s amely állítás aztán vihart kavart a közösségi oldalakon.”

Putyin az NBC-nek adott interjú folyamán más szavakkal ugyan, de megismétli azt az álláspontját, miszerint az amerikai választásokba való beavatkozással vádolt személyek valószínűleg nem is orosz nemzetiségűek: „Az amerikaiak nem hajlandók velünk együttműködni, hanem megszólaltatnak a médiumokban tizenhárom orosz állampolgárt, olyan embereket, akik lehet, hogy nem is oroszok. Talán kettős állampolgárok, vagy már rendelkeznek zöld kártyával, esetleg az Egyesült Államok fizetett nekik azért, hogy ezt tegyék?”, idézte Putyin szavait az izraeli újság.

H. J. – Kuruc.info

Korábban írtuk: Putyin: a legkevésbé sem érdekel, ha oroszok próbáltak beleavatkozni az amerikai elnökválasztásba

Kapcsolódó: A Zsidó Világkongresszus elnöke szerint ma Oroszország a legbiztonságosabb hely a zsidók számára





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából