Ugrás a cikkhez
Reklám

Chicagóban tegnap tartották az éves köcsögmenetet, amelyet az idén érdekes politikai felhang is kísért. Az amerikai nagyvárosban a mintegy 1500 másságos vonuló között nemcsak az elferdült hajlamukra, hanem a nemzeti azonosságukra is büszke zsidók is szerettek volna részt venni a színes menetben, ám a rendezők eltávolították a Dávid-csillagos köcsögzászlót lengető kiválasztottakat - írja az izraeli Má'árív című napilap.



Dávid-csillagos köcsögzászlók a parádén az eltávolításuk előtt

Az Egyesült Államokbeli Chicagóban tegnap "Radikális Büszkeség Menete" néven meghirdetve mintegy 1500 ferde hajlamú vonaglott a város utcáin. Az épeszű embereket provokálók mutatványa mindaddig rendben zajlott, amíg a rendezők fel nem szólítottak néhány zsidó részvevőt, hogy nem emeljék magasba a Dávid-csillaggal ékesített szivárványszín zászlókat és más, a zsidóságra utaló jeleket. Három zsidót végül is a rendezők valósággal elkergettek a helyszínről.



Nemzeti köcsögzászló a tavalyi jeruzsálemi meneten (fotó: EPA)

Az egyik zsidó a sajtónak az eset után elmesélte: a rendezők azzal indokolták az eltávolításukat, hogy a menet egyben anticionista, palesztinbarát megmozdulás is, s a menetelők ezért nem érezték volna magukat biztonságban a Dávid-csillagos zászlók láttán. A zsidók különösen nehezményezték azt, hogy a rendezők a palesztin zászlót vivő másságosokat nem távolították el a menetből. Az izraeli sajtóban a Dávid-csillagos köcsögzászlók eltávolítását máris példátlan antiszemitizmusként értékelik, s az eset jellemzően már fölkerült az izraeli kormány által is támogatott Antiszemitizmus Elleni Küzdelem Összehangolásának Fóruma című hírportálra is.

El-Kudszi - Kuruc.info

Kapcsolódó:

- Veres András: a család a férfi és a nő párkapcsolatára épülő legalapvetőbb emberi közösség

- Micsoda meglepetés: a Momentum is ott lesz a Pride-on, Conchita mindenkit részvételre buzdít
- Így pusztít a liberális elmebaj: buzi várossá züllesztették Valenciát
- Érdemes lenne ezért is eljárásokat indítani az EU-ban: máshol már hármas buziházasságokat kötnek, mi meg toporgunk
- Holokausztot idéztünk elő a népesedési konferencia kapcsán gyalázkodó feministák és "LMBTQIA"-k körében




Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából