Ugrás a cikkhez
Reklám

Lövések dördültek el a texasi Alpine Gimnáziumban. A két támadó egy embert meglőtt, majd elmenekültek a helyszínről – írja a CNN.

Az iskolát lezárták, a rendőrök a támadókat keresik.

Az ABC News viszont úgy tudja, hogy egy fegyveres volt a gimnáziumban, aki megsebesített egy diákot és egy rendőrt, majd végzett magával. A lövöldöző neméről és életkoráról még nem kaptak pontos információkat, a rendőrség jelenleg azt próbálja kideríteni, mi köze lehetett a gimnáziumhoz.

Az egyik diákot meglőtték, de helyi jelentések szerint életben van. Egy rendőrt is eltalált egy golyó, de Ronny Dodson, a Brewster megyei rendőrfőkapitány szerint nem szándékos lövöldözésről volt szó.

Frissítés: Végzett magával a fegyveres

Végzett magával az a fegyveres, aki meglőtt egy embert egy texasi középiskolában csütörtök reggel. A lövöldözésben egy rendőr is megsérült.

A két sérült állapotáról és kilétéről egyelőre nem hozott nyilvánosságra információt az illetékes hatóság. A lövöldözés az Alpine High School zenetermében történt, a második óra kezdetén.

„A tanárunk azt kiabálta, hogy bújjunk a szertárba. Hallottam, ahogy valaki végigszalad a folyosón. Mindannyian sírni kezdtünk” – emlékezett vissza a történtekre az iskola egyik diákja. Egy idő után egy rendőr kopogott be a tanterem ajtaján és kitessékelte a tanulókat. „Vér volt a padlón az étkezőben, láttam, amint elhagytuk az épületet. Nagyon ijesztő volt, sosem féltem még ennyire életemben.”

A rendőrség korábban azt közölte, hogy az iskolában, ahová 280 gyerek jár, ketten lövöldöztek, később azonban bejelentették, hogy csak egyetlen fegyveres volt, aki a helyszínen meghalt.

Az eset alig több mint két héttel az iskolaév kezdete után történt.

(Híradó - CNN - ABC News - HVG)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából