Ugrás a cikkhez
Reklám

A lázadók állásait bombázták a szír kormányerők az orosz légierővel közösen, az OSDH szerint legalább 23-an haltak meg. A "mérsékeltek" által a kormányerők felügyelete alatt álló negyedek bombázásában 24 civil vesztette életét az állami hírforrások szerint.

Szokatlanul kemény légicsapásokkal támadta a szíriai és az orosz légierő Aleppó kormányellenes lázadók kezén lévő területeit vasárnap, a támadásokban legalább 23 civil vesztette életét - derül ki az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű londoni székhelyű ellenzéki szervezet jelentéséből. A damaszkuszi rezsim és szövetségese csaknem ötven csapást mért vasárnap a városra - jelentették helyi lakosok.

Az OSDH értesülései szerint Aleppó "felkelők" kezén lévő keleti részén több tucatnyi hordóbombát dobtak le helikopterekről sűrűn lakott térségekre. Egy polgárőr szerint legalább 32-en haltak meg Aleppó felkelők által ellenőrzött területein, a legsúlyosabb csapásokat elszenvedett Katrdzsi körzetben 18 holttestet találtak a földdel egyenlővé tett épületek alatt.

"A bombázások sűrűn követték egymást a hétvégén, és minden egyes nappal egyre rosszabb a helyzet. ez volt az utóbbi időszak legrosszabb néhány napja" - mondta Bebarsz Misal, a polgárőrség tagja.

Az állami média tájékoztatása szerint a lázadók több rakétát lőttek ki vasárnap Hamadanijára és Mídanra, amivel legalább húsz ember életét oltották ki. Szombaton 24 civil vesztette életét a kormány által ellenőrzött negyedekben a felkelők támadásaiban. Egy hónapnyi viszonylagos nyugalom után csütörtökön a "mérsékeltek" és a kormányerők is újrakezdték az ellenfél által ellenőrzött területek támadását Aleppóban.

A lázadók városból kivezető egyetlen kijárata csütörtöktől fogva gyakorlatilag zárva van a damaszkuszi kormány folyamatos bombázásai miatt, a kormányerők ezzel mintegy 200 ezer embert vontak teljes ostromgyűrűbe.

A korábban kétmillió lakosú, nagy múltú Aleppót eddig több százezren hagyták el a támadások miatt. A város feletti teljes ellenőrzés megszerzése komoly előnyt jelentene az oroszok által támogatott Bassár el-Aszad szíriai elnöknek.

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából