Ugrás a cikkhez
Reklám

Tisztelt Kuruc-szerkesztők!

Szeretném "Pali bácsi" diplomaügyét egy rövid gondolat erejéig más szemszögből megvilágítani.

Az ominózus diploma megszerzésének idején testvérem is ennek az oktatási intézménynek a diákja volt, tőle tudom, hogy a régi iskolatársak körében most igen nagy a pánik!

Köztudott volt, hogy ha annak idején egy vezetésre kiválasztott kádernek nem volt felsőfokú iskolai végzettsége, akkor az "illetékes elvtárs" felvette a piros telefont, és a következő tanévtől már ezen az ominózus egyetemen (korábban főiskolán) tanulhatott az arra érdemes kiválasztott!

Sok esetben a felvételik eredményétől kezdve a vizsgákon megszerzett osztályzatokon keresztül a diplomáig minden kamu volt. Sok olyan évfolyamtársról mesélnek, akiket sem az órákon, előadásokon, sem a vizsgákon nem láttak, az eredmények mégis ki voltak függesztve. Az intézmény részéről évről évre fiktív dokumentációs követés történt!

A diplomák megíratása tömegével "diplomaíró szakemberek" megbízásával történt! (Nem állítom hogy máshol ilyen nem fordult elő, de közel sem ilyen nagyságrendben!) Akik nem elég tehetséges segítséget választottak, vagy elég bátornak érezték magukat hozzá (az internet szűkebb körű elterjedése ezt még lehetővé tette) tömegével másoltak más európai vagy hazai oktatási intézmények szakdolgozat-gyűjteményéből.

Ha tovább piszkálják ezt a dolgot, könnyen kiderülhet, hogy az egyetem által befogadott diplomamunkák százai nagyrészt másolatok, s még a köztársasági elnök produktumának színvonalát sem érik el.
Meglepő lenne, milyen sok, az államigazgatásban és/vagy pátvonalon dolgozó emberkének van ilyen papírosa, még ha jobb is a helyesírásuk!

Persze ahogy a múlt rendszerbeli besúgók megismerésére is kevés az esély, úgy ezt a bilit is igen sokan egyensúlyozzák...



Friss hírek az elmúlt 24 órából