Ugrás a cikkhez
Reklám

A garázdaság vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki egy másik férfit azért vert meg a dohányboltban, mert tiszteletlen volt az eladóval.

A vádirat szerint a férfi 2021. augusztus 13-án, egy tatabányai dohányboltban sorban állt. Előtte a vevő az eladóval "szóváltásba került", mert az eladó többszöri felszólítása ellenére a dohánybolt bejárata előtt fogyasztott szeszes italt. A vitázó férfi a szóváltás során közölte a nővel, hogy a "pulton fogja őt kihúzni", amit a sorban álló elkövető meghallott.

Az elkövető nehezményezte a tiszteletlen viselkedést, majd odament a férfihoz, és ököllel arcon ütötte. A férfi az egyensúlyát elveszítve a polcnak dőlt, melytől az ott elhelyezett termékek leestek. Ezután a padlózatra esett, ahol az elkövető ötször a fejét, felső testét ököllel, sérülés okozása nélkül megütötte. Ezt követően, amikor a bántalmazott férfi a földről felkelt, az elkövető a mellkasán kétszer meglökte, illetve kezével a nyakán megütötte.

Az elkövető által tanúsított "kihívóan közösségellenes", erőszakos magatartás az ügyészség szerint alkalmas volt arra, hogy a dohányboltban tartózkodó személyekben megbotránkozást és riadalmat keltsen - ellentétben ugye a cigány fenyegetőzésével, mert az nem keltett sem megbotránkozást, sem riadalmat, tesszük hozzá mi...

Ezért - mint honlapjukon közölték - a vádiratban arra tettek indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a garázda férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést és pénzbüntetést szabjon ki, amiért az eladó védelmére kelt.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából