Ugrás a cikkhez
Reklám

Ilyen egy igazi sikerre ítélt történet. Az alábbi közleményt az MTI Országos Sajtószolgálata közölte:

A 131 éves MSZDP-Szociáldemokrata Párt tárgyalásokat folytatott az előválasztást koordináló parlamenti ellenzéki pártok OEVB delegáltjaival. Deklaráltuk, hogy pártunk is a kormány- és rendszerváltásban érdekelt, eltökélt szándékunk az Orbán-rendszer leváltása. A tárgyalások során kifejtettük, hogy pártunk 2022 után önálló szociáldemokrata parlamenti frakcióban gondolkodik, ezért a hatpártiakkal egyenlő esélyeket kértünk az egyéni és a listás jelöltjeink számára (ahogyan annak egy igazságos együttműködésben lennie kellene).

Az OEVB delegáltjai a többi párt elnökeinek előterjesztették álláspontunkat, melyre a mai napig nem kaptunk semmilyen választ. A parlamenti ellenzéki pártok ezzel kinyilvánították, hogy nem kívánják, hogy a történelmi MSZDP, Kéthly Anna egykori pártja parlamenti erővé váljon.

Pártunk országos elnöksége ezért úgy határozott, hogy egyre bővülő erőforrásainkat a saját szociáldemokrata országos listába és a szövetséges szervezeteinkkel való együttműködés elmélyítésébe fektetjük. Őszig létre fog jönni egy harmadik pólus, a valódi szociáldemokrata platform. Együttműködést fogunk kötni a Színes Demokratikus Párttal (roma szociáldemokraták) és a Magyar Megújuló Energiahasznosító Tudás Szövetséggel is, így "SZOCIÁLDEMOKRATÁK" elnevezéssel, az MSZDP égisze alatt létre fog jönni a valódi baloldali országos lista.

Lesz alternatíva 2022-ben: a Szociáldemokraták listája!





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából