Ugrás a cikkhez
Reklám

Jámbor Andrásnak van a legnagyobb esélye, hogy megnyerje a balliberális előválasztást Budapest 6. választókerületében, amely Józsefvárost és Ferencváros egy részét foglalja magába - ez derül ki a Telex birtokába jutott Republikon-felmérésből, amit június végén készítettek 800 ember telefonos megkérdezésével. (Ami egyébként igen nagy mintának számít egyetlen választókerületben, országosan szoktak 1000-1200 fős felméréseket készíteni - a szerk.)



Mintha egyenesen az Ószövetségből csöppent volna ide - igazán kiváló választás... (fotó: Klikk TV)

A felmérés szerint a megkérdezettek több mint fele (51 százalék) úgy tervezi, hogy elmegy szavazni, és kevesebb mint harmaduk (28 százalék) válaszolta azt, hogy biztosan nem vesz részt a szeptemberi előválasztáson.

A biztos szavazók körében a Mérce volt főszerkesztője, Jámbor András vezet, de nincsenek nagy különbségek a jelöltek között, ellenben sok a bizonytalan szavazó:

A Fidesz Sára Botond volt józsefvárosi polgármestert, a fővárosi kormányhivatal kormánymegbízottját indítja a ballib jelölttel szemben.

Jákob Peti csak harmadik

A Republikon júniusi felmérésében megkérdezték azt is, hogy a biztos szavazók melyik miniszterelnök-jelöltet választanák.

Míg a 2019-es EP-választáson a VIII. és IX. kerületben is a Momentum volt a legnépszerűbb ellenzéki párt, miniszterelnök-jelöltjük a felmérés alapján nem jut tovább a második fordulóba.

Hat százalék a Mi Hazánknak - nem a biztos szavazók, hanem a teljes népesség körében

Érdekesség, hogy a kutatás szerint ebben a választókerületben a teljes népesség körében jóval népszerűbb az ellenzéki közös lista (43 százalék), mint a Fidesz-KDNP (28 százalék), de messze az országos támogatottság felett mérték az MKKP-t (10 százalék, de itt alpolgármester a párt társelnöke, ez a bázisuk) és a Mi Hazánk Mozgalmat (6 százalék) is.



Dúró Dóra választókerületéről van szó, 2018-ban 12,9%-ot kapott itt (a fénykép a jászapáti tüntetésen készült)

A Republikon közvélemény-kutatásában 800 főt kérdeztek meg telefonon június 25 és 28. között, a felmérés kor, nem, és iskolai végzettség szerint reprezentatív az ország felnőtt lakosságára.

Korábban írtuk: Medián: öt százalékon a Mi Hazánk





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából