Ugrás a cikkhez
Reklám

Aki hazudik, az csal - írtuk néhány napja a neo-Jobbik EP-ajánlóívekkel kapcsolatos választási csalásával kapcsolatban. És bizony, aki hazudik, az lop is. Ezúttal ötletet. (Persze gyorsan tegyük hozzá, hogy a legfrissebb hírek szerint azért az állítólag adósságokban úszó, ballibbantá vedlett Jobbik házi közvélemény-kutatója számára átutalt százmillió is bűvészi technikával veszítette el közpénz jellegét.)

Mint emlékezetes, a Mi Hazánk Mozgalom május 7-én, kedden kezdeményezte az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását a kilakoltatási moratórium meghosszabbítása érdekében.



Egy agydaganattal küzdő 42 éves asszony kilakoltatása a fővárosban 2015 októberében (kép: Borsonline)

Fülöp Erik, a nemzeti párt országgyűlési képviselője akkor közölte, hogy igazságot kell szolgáltatni a devizahiteleseknek, ennek első lépése lenne a moratórium meghosszabbítása. Ismertette, hogy az elmúlt három évben, mintegy 10 ezer kilakoltatás történt, csak tavaly 3195, amivel a bankok, a követeléskezelők, a végrehajtók jártak jól a magyar családok rovására. Felidézte, hogy a kisemmizést a ballib és jobblib kormányok közösen hajtották végre.

A Mi Hazánk keddi nyilatkozatából kiderült, hogy ebben a helyzetben a rendkívüli ülésen számítanak valamennyi párt támogatására, hiszen ez nem pártpolitikai kérdés, hanem fontos ügy az egész ország számára.

Erre ma a következőt lépték a ballib (ötlet)tolvajok:

A jövő hét keddre rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeztek az ellenzéki pártok és független országgyűlési képviselők, hogy azonnali megoldást találjanak "az egyre súlyosbodó lakhatási válságra" - fogalmaz az Index.

országgyűlési képviselő közös, MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében azt írta, összegyűjtötték a szükséges 40 aláírást, így Kövér László házelnöknek össze kell hívni a rendkívüli ülést.



Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke és Szél Bernadett "független" képviselő az Országgyűlésben (kép: MTI / Bruzák Nóémi)

Az ülésnap ötlete Szabó Tímea Párbeszéd-társelnöké, hazudta a Párbeszéd.

A helyzet nem tűr halasztást, mert április 30-án lejárt a kilakoltatási moratórium, amely miatt újra családok ezrei kerülhetnek utcára, tavaly több mint háromezer családot lakoltattak ki. Azt szeretnék, ha az állam azonnal segítene a bajbajutottakon. Az alaptörvény kimondja, Magyarország törekszik arra, hogy mindenki számára biztosítsa "az emberhez méltó lakhatás feltételeit", a helyi önkormányzatokról szóló törvény pedig kötelező feladatként írja elő a hajléktalanná válás megelőzésének biztosítását. A gyakorlatban azonban az állam nem tesz semmit, hogy érdemben javítson a helyzeten - olvasható a ballibek közleményében.

A baloldali ellenzéki pártok remélik, hogy az ülésen részt vesznek a kormánypártok képviselői, és ők is elmondják a választóknak, hogy a kormány hogyan kívánja megakadályozni a kisgyerekes családok, idősek, betegek hajléktalanná válását, illetve milyen hosszú távú megoldást kínálnak a több, mint egy évtizede tartó hitelválságra.

Tehát nem elég, hogy ellopták a Mi Hazánk Mozgalom ötletét, ráadásul Z. Kárpát Dániel inkább adott ki közös közleményt többek közt Vadai Ágnessel, mint támogatta Fülöp Erik kezdeményezését...

(Kuruc.info)

Korábban írtuk: A Mi Hazánk a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását kezdeményezi

Kapcsolódó:

- Siránkoznak Gyöngyösiék, hogy nincs pénz, közben százmilliót tesznek a semmiért a csak papíron létező "intézetük" zsebébe

- Fülöp Erik: mi ki merjük mondani, hogy van cigánybűnözés

- Aki hazudik, az csal: egykori szimpatizánsai személyes adatait és aláírásait másolta át EP-ajánlóíveire a Jobbik

- Egy belső Závecz-felmérésben már 3,4 százalékon áll a Mi Hazánk - bajban a ballibek, de jól halad a törpepártosodás





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából