Ugrás a cikkhez
Reklám

A kutya sem használja az Onbox néven elindított elektronikus levelezőrendszert, ráadásul a forradalminak beharangozott levelezőrendszer kísértetiesen hasonlít a Freemailre – írja az Index.

A vállalkozás mögött a Matolcsy Ádám tulajdonában levő és az Origót is kiadó New Wave Media áll, amely 643 millió forintos költségvetéssel fejlesztette ki a rendszert, amihez a magyar állam, pontosabban a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap 340 millió forint közpénzzel járult hozzá.

Noha a menedzsment azt állítja, napi tízezer látogatója van az Onboxnak, a világszerte használt és Magyarországon is hivatalosnak tekintett mérési rendszer, az OLA csak napi pár száz látogatót mér. Az Index szerint rejtély, miért lehet ekkora különbség az általuk és a menedzsment által mért látogatószámban.

Ennél is furcsább az, hogy az Onbox a Freemail kiköpött mása, sőt, a weboldal és minden aldomain is a Freemail szervereit használja. A portál megszerezte a fejlesztési dokumentációt, és ez alapján azt írja, hogy ez nem véletlen.

A Freemail átalakítása már 2015-ben elindult, és be is fejeződhetett volna 2016-ban, ha – az Index forrásai szerint – az új vezetés nem állítja le az akkor már működőképes és letesztelt új Freemail élesítését. Az jutott ugyanis eszükbe, hogy inkább önálló termékként kellene bevezetni a piacra. A portál szerint a Freemail megújulásához alapban két új, választható dizájnt terveztek, a „modern” és a „klasszikus” felületet, előbbit kapta meg az Onbox, utóbbit a Freemail. Figyelemre méltó, hogy mire Matolcsy Ádámék megkapták a fejlesztésre szánt 30 milliós állami támogatást, már nagyjából kész volt a fejlesztés, amiből egy olyan levelezőrendszer készült, amit senki sem használ.

(MNO)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából