Ugrás a cikkhez
Reklám

Jogerősen elmarasztalta, és kártérítésre kötelezte a bíróság a rendőrséget, amiért 2011-ben Tibet szabadságáért tüntetni akarókat akadályozott meg a demonstrációban a kínai miniszterelnök budapesti látogatása ellen - írta a Magyar Nemzet.

A lap csütörtöki számában számolt be a Fővárosi Törvényszék keddi jogerős ítéletéről, amely szerint a két tibeti menekültnek, akiket erőszakkal akadályoztak meg a rendőrök abban, hogy tüntessenek, fejenként félmillió forint kártérítés jár az Országos Rendőr-főkapitányságtól.

Az ítélet szerint az ORFK-nak ezen túl harminc napon belül a honlapján kell bocsánatot kérnie a jogsértésekért - írta a lap.

(MTI)

Frissítés: A Nemzeti Jogvédő Szolgálat ezúton tudatja, hogy a Fővárosi Ítélőtábla 2015. április 14-én hozott jogerős ítéletével túlnyomó részt helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék tavalyi ítéletét, amely kimondta, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei 2011. június 24-én és 25-én a Kínai Népköztársaság miniszterelnökének magyarországi látogatása során a dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője által képviselt két tiltakozó tibeti aktivista véleménynyilvánítási szabadságát illetve személyes szabadságát megsértették, és ezért nekik fejenként félmillió forint összegű nem vagyoni kártérítést és kamatait ítélt meg.

A közlemény folytatása ide kattintva olvasható.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából