Ugrás a cikkhez
Reklám

Budapesten, a Népligetben fogták el a cibakházi esperes gyilkosát egy 19 éves "fiatalembert".

Csütörtök este a 19 éves férfi beismerő vallomást tett a rendőrségnek. A "fiatalember" úgy bukott le, hogy a plébánostól ellopott autó lerobbant a fővárosban, melyet otthagyott lezárva egy forgalmas útszakaszon - tájékoztatta a Szoljon.hu-t a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőr-főkapitányság.

Részleteket későbbre ígért a megyei lap.

A mindenki által szeretett 72 éves plébános brutálisan összevert holttestét szerda délelőtt találták meg a parókia pincéjében, a plébánia berendezéseit összetörték, felborogatták. Szarvas András esperes elsőként szentelt a Kárpát-medencében rovásos helységnévtáblát.

Frissítés: Az MTI-hír szerint a gyilkos "W. Renátó Zoltán"

Elfogták és őrizetbe vették a kedden Cibakházán történt rablógyilkosság gyanúsítottját, W. Renátó Zoltán 19 éves budapesti lakost, aki kihallgatása során elismerte tettét - jelentették be a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szolnoki sajtótájékoztatóján.

Varga József őrnagy, a megyei rendőrség bűnügyi osztályvezetője elmondta: a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint W. Renátó Zoltán szeptember 10-én az éjszakai órákban anyagi haszonszerzés miatt ment el Cibakházán az ott plébánosként szolgáló 72 éves ember otthonába, megölte, majd áldozata gépkocsijával a fővárosba menekült.

A gyanúsítottat több rendőrkapitányság összehangolt munkájával csütörtök délután Budapesten fogták el, őrizetben Szolnokon van, és kezdeményezték előzetes letartóztatását - ismertette a rendőrtiszt.

2. frissítés: A bíróság elrendelte a cibakházi rablógyilkosság gyanúsítottjának előzetes letartóztatását

A Szolnoki Járásbíróság a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség indítványára rendelte el W. Renátó Zoltán budapesti lakos harmincnapos előzetes letartóztatását. Nyereségvágyból elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt folyik büntetőeljárás ellene – közölte Sándor Géza, a Szolnoki Törvényszék szóvivője pénteken az MTI-vel.



"W. Renátó Zoltán"




A gyanúsított megpróbált elrejtőzni a hatóságok elől, és az ügy tárgyi súlya miatt az elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye továbbra is fennáll – indokolta a határozatot a szóvivő, hozzátéve: a bíróság döntése jogerős.

(Kuruc.info - Szoljon - MTI nyomán)

Előzmény: A cibakházi plébánost is megölték Balog tiszteletes úr kedvencei



Friss hírek az elmúlt 24 órából