Ugrás a cikkhez

Törvénytelennek minősíti az úgynevezett konverziós terápiát az egyik új kanadai törvény. A jogszabály a "transznemű, nem bináris, vagy a nem heteroszexuális szexualitás elleni tanácsadásként" definiálja az említett módszert a The Daily Wire beszámolója szerint, melyet a Mandiner ismertet.
A C-4 ​​elnevezésű jogszabály tilt minden olyan tanácsadást, amely a keresztény tanításon alapszik, amely a szexuális kapcsolatot egy férfi és egy nő közötti házasságon belül fogadja el.

Büntethetővé válik minden olyan kijelentés is, amely azt a gondolatot erősíti, hogy az emberi lények születésüktől fogva teljesen férfinak vagy nőnek vannak teremtve.

A törvény szövege a következőképpen határozza meg a konverziós terápiát:

A konverziós terápia olyan gyakorlatot, kezelést vagy szolgáltatást jelent, amelynek célja
(a) egy személy szexuális irányultságának heteroszexuálissá változtatása;
(b) egy személy nemi identitását ciszneművé változtatni;
(c) megváltoztatja a személy nemi önkifejezését, hogy az megfeleljen a születési nemnek;
(d) elnyomja vagy csökkenti a nem heteroszexuális vonzalmat vagy szexuális viselkedést;
(e) elnyomja egy személy nem cisznemű nemi identitását; vagy
(f) elnyomja vagy visszafogja egy személy olyan nemi megnyilvánulását, amely nem felel meg a születési nemnek.

Canada's new law declares that you are guilty of "conversion therapy" and subject to five years in prison if you counsel your biological male child to accept his male identity pic.twitter.com/lqapqWK3TZ

— Matt Walsh (@MattWalshBlog) January 17, 2022

Nem mellékes, hogy egy személy szexualitásának vagy nemi identitásának befolyásolása csak akkor tekinthető "konverziós terápiának", ha az összhangban van a bibliai tanításokkal;

a homoszexualitás, a nem bináris öntudat vagy transzneműség felé történő befolyásolás azonban elfogadott - akár felnőttet, akár gyereket akarnak befolyásolni.

"A nagyobb bizonyosság kedvéért ez a meghatározás nem foglalja magában az olyan gyakorlatot, kezelést vagy szolgáltatást, amely egy integrált személyes identitás feltárásához vagy fejlesztéséhez kapcsolódik – például nemi átalakulásához, tranzíciójához kapcsolódik –, és amely nem feltételezi, hogy egy adott alapvető szexuális irányultságot, nemi identitást vagy nemi megnyilvánulást előnyben kell részesíteni egy másikkal szemben" – hangsúlyozza a jogszabály.

Aki megszegi a törvényt, akár öt év börtönt is kaphat.

James Coates ismert kanadai lelkész kijelentette, hogy a törvény kriminalizálja az evangelizációt. Matt Walsh, a Daily Wire munkatársa a konzervatívok felháborodását kiváltó jogszabályról közzétett videóját úgy vezette fel: "Kanada új törvénye szerint amennyiben Ön biológiailag hímnemű gyerekének azt tanácsolja, hogy fogadja el biológiai neméhez fűződő identitását, bűnös "konverziós terápia" elkövetésében, és öt év börtönbüntetésre számíthat".

További vélemények:

So if your kid feels insecure or confused with their gender or sexuality, you can only get "therapy" if they convert to the identity that is anything BUT the biological norm. That’s not therapy, that’s conversion coercion. https://t.co/sZABTJqfIC

— Landon Starbuck (@LandonStarbuck) January 17, 2022

It’s legal under this law to convert children to LGBT. People always said that would happen. They were called crazy people using the slippery slope fallacy.

Well here we are.

At the bottom of that slope 👇 https://t.co/k53F2mmZVg

— Cernovich (@Cernovich) January 17, 2022
Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából