Ugrás a cikkhez
Reklám

Balla József, Férfiként, magyar tájon címmel felolvasóestet tartott a Magyarok Háza Csontváry termében 2013. október 17-én. Verseit Sinkovits-Vitay András adta elő, az est moderátora Pápai Szabó György református lelkipásztor, az MVSZ Honlevél c. lapjának szerkesztője volt. A műsor felvétele megtekinthető az alábbi YouTube-videón.

Balla József írta újabb bemutatkozása előtt:

„Amikor 2010 szeptemberében első alkalommal voltam itt, s Dörner György megtisztelő közreműködésével, Van-e még kasza: egyenes?! címmel szólaltattam meg a több évtizedes ausztráliai emigráció, a messzeségbe szakadás élményeit, a honvesztés és honkeresés vívódásait, majd a 2006 októbere reményei és kudarca szülte dacos verseket, nem forrt úgy torkomra a szó, mint a „kétharmados fülkeforradalommal" alakult „nemzeti" kormány regnálása óta. Mégis, nem kis mértékben Sinkovits-Vitay András mellettem való bátorító kiállásával, közreműködésével vállalom a szót, jöjjön az mégoly ritkán ebben a sokadik, egyre kisszerűbb „kiegyezésben"!”

A felolvasóestet követően a Csontváry terem további nemzeti lélekerősítés színhelye volt a szekszárdi hegy levével, melyet így dicsér a költő:

Szekszárdi bor

Szőlőhegyen borospince,
ott tudja meg a sok dőre,
mit eddig ivott, az csak lőre,
ott jön majd rá mind a balga,
ki a legény, ki is bírja,
ha Szekszárd borát issza.

Balla. J.



Friss hírek az elmúlt 24 órából