Ugrás a cikkhez
Reklám

Emanuel Cleaver, aki metodista lelkészből lett az Egyesült Államok kongresszusának képviselője, vasárnap azzal nyitotta meg a 117. kongresszus első ülését, hogy egy hindu istenhez imádkozott, és megalkotta az "ámen" szó gendersemlegesnek szánt verzióját - írja a Daily Wire nyomán a Mandiner.



Fotók: David Paul Morris/Bloomberg (b), Gabriel Perez/Getty Images

"Örök Isten, csöndben meghajolunk kegyelmes trónod előtt, amikor magunk mögött hagyjuk a politikailag és társadalmilag is viharos 2020-as évet" – kezdte Cleaver, aki 1972-től 2009-ig a Missouri állambeli Kansas City-ben a St. James United Metodista Egyház lelkészeként tevékenykedett. Cleaver kiemelte, hogy milyen fontos számukra Isten "abban a pillanatban, amikor sokan azt hiszik, hogy a demokrácia ragyogó fénye kezd elhomályosulni".

Zárásképp a "monoteisztikus Isten"-en túl Brahmát, egy hindu istenséget, és "Istent", akit "sok néven ismerünk sok hit által" említett, akiknek a segítségét kérik a törvényhozók. A lelkipásztor-politikus úgy zárta imáját: "amen és awoman".

Eme zárás nyilván "gendersemleges" kívánt lenni, az nem gond, hogy az ámenben a "men" nem a férfira utal, az "ámen" egyszerűen annyit tesz: "úgy legyen"; az "awoman" meg nem jelent semmit.

The prayer to open the 117th Congress ended with "amen and a-women."

Amen is Latin for "so be it."

It's not a gendered word.

Unfortunately, facts are irrelevant to progressives. Unbelievable. pic.twitter.com/FvZ0lLMDDr

— Rep. Guy Reschenthaler (@GReschenthaler) January 3, 2021




Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából