Ugrás a cikkhez
Reklám

Az elmúlt napokban a Hit Gyülekezeténél járt a kanadai születésű, de jobbára az Egyesült Államokban "prédikáló" Benny Hinn. A rendezvényről Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezetője is hírt adott, de ami igazán érdekes, az az, hogy Hinn találkozott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel is, akivel a Hitrádió honlapja szerint többek között az üldözött közel-keleti keresztények helyzetéről beszélgettek.

Benny Hinn neve idehaza valószínűleg kevéssé ismert, pedig számos "csoda" fűződik a nevéhez. A CBC kanadai tévécsatorna bő 10 évvel ezelőtti tényfeltáró műsorából kiderül, hogy Hinn állítása szerint meg tudja gyógyítani a cukorbetegséget, az AIDS-et és a szívbetegségeket. Ehhez mindössze arra van szükség, hogy a betegek felmenjenek hozzá a színpadra, és ő kiűzi belőlük a betegségformát öltött démonokat. Egy ponton azt is mondja, hogy egyszer daganatos betegséggel küzdő nő ment fel hozzá a színpadra, és amikor felért, a daganat a színpadra esett és darabokra tört.

Bár a film elég rossz minőségben található meg a YouTube-on, azért az látszik, hogy Hinn több ezres tömeg előtt "prédikál", és a hívei gyakorlatilag extázisban vannak. A "csodák" azonban látszólagosak, inkább jól megszervezett színjátékról van szó. Hinn emberei választják ki, hogy ki az a beteg, aki felmehet hozzá (egy járni nem tudó kislányt például simán elküldtek a színpadtól), és előzetesen azt is felmérik, hogy milyen betegségről van szó. Aki kerekesszékben ül, vagy a betegsége "látványos", annak esélye sincs – erről Hinn biztonsági személyzetének egyik tagja beszélt.

A "gyógyulásoknak" szerves része a pénz is, a "csodatevés" előtt ugyanis Hinn "egyházának" munkatársai körbejárják a híveket, és adományokat gyűjtenek. Minél nagyobb az adomány, annál nagyobb a csoda. Az egykori profi bokszoló, Evander Holyfield például egy 250 ezres csekket állított ki Hinn számára, miután az a színpadon "meggyógyította" őt szívbetegségéből. A csodás gyógyítások jól jövedelmeznek, 2019 elején Hinn vagyonát 60 millió dollárra, nagyjából 17,6 milliárd forintra becsülték.

Más kérdés, hogy mennyire hatásos a gyógyítás. A CBC kiderítette, hogy egyik meggyógyítottnak soha nem volt daganata, a másiknak romlott a cukorbetegsége, a harmadiknál pedig nem tűnt el az AIDS.

(24.hu nyomán)

Kapcsolódó:

- A hitgyüliseknek van még mit tanulniuk: egy fejlettebb szekta már az orálisszex-démont is ki tudja űzni

- Lábat hosszabbít és kiűzi a süketség szellemét az Orbán-támogató szektavezér négere
- Ugráló, ordító, rángatózó, földön fetrengő agyhalottak - újabb felvétel került elő a Hitgyüli szeánszairól
- Ez a Fidesz "egyháza": rejtett kamerával a Hitgyüli vonagló szektásai között
- Best of Hitgyüli - újra látható a számtalanszor törölt videó az agyhalottakról
- Újra látható a rejtett kamerás felvétel: imán a Fidesz történelmi egyháza: "rombold le a Jobbik társadalmi támogatottságát, űzd ki őket a Parlamentből, oszlasd fel őket, Uram!"
- Új rejtett kamerás felvétel érkezett: a valódi történelmi egyházakat is gyalázza a Gyűlölet Gyülekezete
- A Hitgyüli és a péniszellenesség - videók Németh Sándor fő aktivista kitüntetéseiről
Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából