Ugrás a cikkhez
Reklám

A kiskunhalasi őrzött szállásról megszökött 18 éves marokkói férfit a soproni rendőrök fogták el.

A soproni járőrök 2017. március 18-án 13 óra 40 perckor Fertőd és Pomogy között, a vasútvonal mellett igazoltattak egy férfit, akiről megállapították, hogy a 2017. március 16-án, a kiskunhalasi őrzött szállásról megszökött migránsok egyike. Az állítólag 18 éves marokkói férfit a rendőrök elfogták és előállították.

Társát, Alarbi Usamam "22 éves" algír állampolgárt (Marokkóhoz hasonlóan Algériában sincs háború, de persze kénytelenek voltak idáig menekülni - a szerk.) a rendőrség továbbra is keresi.




A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható Alarbi Usamam tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-76/513-356-os telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” zöld számán vagy a 107, illetve 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

(Police nyomán)

Frissítés: Bakondi: több csoport próbált egyszerre szervezetten megszökni

Összehangolt, szervezett akcióra utal, ahogy a két migráns a hét közepén megszökött a kiskunhalasi őrzött szállásról - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 szombat esti műsorában.

Bakondi György elmondta, csütörtökön több csoport egyszerre próbált megszökni a szállásról, de ez csak a két fiatal férfinak sikerült. A létesítményt kettős kerítés veszi körül, ezen másztak át - tette hozzá.

A belbiztonsági főtanácsadó elmondta azt is, hogy a férfiak elvileg azért kerültek az őrzött szállásra, mert nem csak tiltott határátlépéssel, hanem valamilyen más cselekménnyel is gyanúsítják őket. Valószínűleg azért akartak megszökni, hogy elhagyják Magyarországot - fűzte hozzá Bakondi György.

(MTI nyomán)

Semmi okunk kételkedni Alarbi Usamam életkorában:

- Hány éves a bácsi? Tizenöt - az európai migránspolitika nevetséges gyakorlata

- 12 éves fiút erőszakolt meg két ártatlan menekült Svédországban - 15-nek hazudták magukat, egyikük 45 éves is lehet

- Svéd naivitás: házukba fogadták a fekát, majd csodálkoztak, hogy hazudott a koráról, és molesztálta a kislányukat





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából