Ugrás a cikkhez
Reklám

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt reméli, hogy az ukrajnai kritikus civil infrastruktúrára mért tömeges csapások megtörik az ukránok ellenállását, miközben a megszállók katonai vereségeket szenvednek. A Kreml vezetőjének ezen cselekedetei „abszolút undorítók” – mondta John Kirby, az amerikai Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője.



Mert Amerika háborúi annyira tiszták és erkölcsösek... (fotó: AP)

Az ukrán energiarendszer elleni folyamatos orosz támadásokról szólva megjegyezte, hogy Putyin korábban az élelmet és a félelmet használta fegyverként, most pedig „a közelgő hideget használja arra, hogy ténylegesen megpróbálja térdre kényszeríteni az ukrán népet”.

– De ez undorító. Amit az elmúlt hetekben csinált, az egyszerűen undorító. Nem mintha nem tett volna már korábban is csúnya dolgokat, de ezek a célpontok többnyire civilek. És megpróbálja térdre kényszeríteni az ukrán népet, mert az ukrán fegyveres erőket nem tudja térdre kényszeríteni – fogalmazott Kirby. A tisztviselő ugyanakkor bizakodását fejezte ki, hogy Putyin nem fog sikerrel járni, írja az Index.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából