Ugrás a cikkhez
Reklám

Oroszország megsemmisített két amerikai gyártmányú HIMARS rakétarendszert és a hozzájuk tartozó lőszerraktárakat Kelet-Ukrajnában – állítja az orosz védelmi minisztérium.

A közlemény szerint Oroszország megsemmisítette a nagy mozgékonyságú tüzérségi rakétarendszerek (HIMARS) két indítóállását, amelyeket az Egyesült Államok és szövetségesei szállítottak Kijevnek.

A minisztérium azt is közölte, hogy az orosz erők megsemmisítettek két lőszerraktárt, amelyekben a HIMARS-ok rakétáit tárolták a frontvonal közelében, az ukrajnai donyecki területen lévő Kramatorszktól délre fekvő faluban, amely az orosz csapatok fő célpontja Luhanszk hétvégi elfoglalása után. Videófelvételeket is közzétettek, amelyeken a minisztérium szerint a csapás látható, írja az Index.

🇷🇺 Defence ministry: 🇷🇺Armed Forces destroyed two 🇺🇸 HIMARS multiple launch rocket launchers and two ammunition depots for them in 🇺🇦. This is another reminder to the West that Russia will eliminate every piece of military equipment supplied to Kiev regime.
Watch the video. pic.twitter.com/as9IenwSlU

— Vladlen Semivolos (@VladSemivolos) July 6, 2022




Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából