Ugrás a cikkhez
Reklám

Őrizetbe vették a chicagói vérengzés feltételezett elkövetőjét, a 22 éves Robert E. Crimót, aki legalább hat embert megölt és többtucatnyit megsebesített az amerikai függetlenség napja alkalmából tartott felvonuláson hétfőn - jelentette be a helyi rendőrség. A híradások szerint a családja olasz származású.




Az áldozatok életkora nyolctól 85 évig terjed - mondta el egy egészségügyi forrás.

A meggyilkoltak egyike mexikói állampolgár volt - írta egy mexikói külügyi tisztségviselő a Twitteren.

A lövöldözés Chicago egyik elővárosában, Highland Parkban történt. A települést körülbelül 30 ezren lakják, közel 90 százalékuk fehérbőrű. A lakosság mintegy harmada zsidó.

Az elkövető - egy környékbeli lakos - egy épület tetejéről adta le a lövéseket, indítékáról egyelőre semmit sem tudni.




Highland Park rendőrsége elmondta, hogy vádat emelnek a lövöldöző ellen, akit órákkal később sikerült elfogni.

Video of Robert Crimo III arrest. "Do me a favor, get on your knees, get on your knees lay down flat on your stomach." https://t.co/mrVLkv6AEg pic.twitter.com/VtWBXFZbWN

— John Dodge (@dodgerman) July 5, 2022

A nyomozásban a megyei és a helyi rendőrség, illetve a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is részt vesz. Rajtuk kívül még több tucatnyian csatlakoztak a vizsgálathoz.

Médiainformációk szerint az elkövető nyolc hónappal korábban hátborzongató videót tett fel az internetre, ahol meglehetősen aktív volt. Ebben egy hang a következőt mondja: "meg kell tennem. Ez a végzetem. Minden ide vezetett. Semmi sem állíthat meg, még saját magam sem."

Frissítés: női ruhát viselt a kis buzi

Heteken át tervezte merényletét, és legálisan vásárolta fegyverét az az amerikai orvlövész, aki a július 4-i, hétfői függetlenség napi felvonuláson hat embert megölt, és legalább 30 embert megsebesített Chicago Highland Parks nevű kerületében az Egyesült Államokban - közölte be a helyi rendőrség kedden.

A tájékoztatás szerint a gyilkos több mint 70 lövedéket lőtt ki a tömegre egy épület tetejéről. A "feltételezett" elkövető a hétfőn őrizetbe vett, 21 éves Robert E. Crimo, aki a merénylet idején női ruhát viselt, hogy tette után el tudjon vegyülni a tömegben, és minél gyorsabban elmenekülhessen. Önként feladta magát - közölte egy rendőrségi szóvivő.

A hatóságok egyelőre nem tudják, mi volt a "feltételezett" elkövető indítéka, és még az sem világos, milyen büntetőjogi tényállás alapján emelnek vádat Crimóval szemben.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk: Több embert lelőttek Chicago egyik elővárosában az amerikai függetlenség napján tartott felvonuláson - videóval





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából