Ugrás a cikkhez
Reklám

Előzetes letartóztatásba helyeztek egy férfit, miután kiderült, hogy a most 42 esztendős epilepsziás lányát 11 évig tartotta bezárva egy betonbunkerben Prahova megye egyik elszigetelt részén. A 70 éves Nicolae Manolache teljes elzártságban tartotta a lányát, aki betegsége ellenére még orvosi ellátást sem kapott, írja az Adevarul nyomán a Főtér.ro.
A bunker inkább raktárnak nézett ki belülről, a nő számára egy kanapé, egy büdös hőtőszekrény, és egy bádogvödörből rögtönzött latrina szolgáltatta az „összkomfortot”.
Nicolae Manolache – aki 2002-ben tért vissza Amerikából Jugureni községbe – elismerte, hogy bezárva tartotta a lányát, de azzal mentegetőzött, hogy a lány hajlamos volt elkóborolni az erdőbe, ahol esetleg baja eshetett volna. Az embertelen körülményekre már nem tudott magyarázatot adni, mint ahogy arra sem, miért nem biztosított neki orvosi ellátást.
A bunkert egyébként véletlenül fedezte fel egy helyi rendőr, így bukott le Manolache.

Az áldozattal a nyomozók nem tudtak koherens beszélgetést folytatni, a legtöbb kérdésre a „nem tudom” vagy a „nem hiszem” választ adta, de azt határozottan tagadta, hogy apja is vele élt volna a bunkerben, ahogy azt Nicolae Manolache megpróbálta elhitetni a rendőrökkel.

Manolache korábban mindenkinek azt hazudta, hogy a lánya még mindig Amerikában van, holott már 2011 óta tartotta bezárva a betonbörtönében.

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából