Ugrás a cikkhez
Reklám

Sorina Pintea egészségügyi miniszter olyan korrupcióellenes stratégiával állt elő, amely alapján belügyminiszter is lehetne – írja a Főtér.ro. A tárcavezető az orvosok kedvét azzal venné el a csúszópénztől, hogy az álbetegeknek jelenteniük kell a korrupt orvosokról.

A miniszter a romániai kórházakra kiterjesztené azt a kísérleti programot, amit egy bukaresti kórházban teszteltek. Ott az orvosoknak alá kellett írniuk, hogy nem fogadnak el csúszópénzt, a falakat pedig teleplakátolták korrupcióellenes üzenetekkel. Pintea ezt azzal indokolta, hogy akadnak tisztességes orvosok, de a béremelések dacára sok a korrupt is. Nekik a nővérek szolgáltatják a pluszpénzt, ők tájékoztatják a betegeket a műtét, kezelés áráról.

Az orvosok szerint a miniszter hadjáratot indított ellenük, mert a kórházakban visszaszorult a borítékos megoldás, miután az elmúlt időben többszörösére nőtt az orvosok bére. A Főtér.ro emlékeztet rá, a miniszternek nem ez az első ilyen reformer akciója, korábban azzal került be a hírekbe, hogy rajtaütésszerűen jelent meg a különböző kórházakban, hogy ellenőrizze az ottani állapotokat.

(24.hu)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából