Ugrás a cikkhez
Reklám

Tegnap már megírtuk - az MTI azonban még mindig nem -, hogy Izraelben két cionista parlamenti párt elnöke levelet írt Binjámin Netanjáhu miniszterelnöknek, s mindketten arra kérték, hogy mondja vissza Orbán Viktor 2018. július 21-én kezdődő szentföldi látogatását. Jáír Lápid, a parlamenti Jés ’Átid (Van Jövő) párt elnökének Orbán látogatását ellenző érveit már részletesen ismertettük, ám a másik párt, a Merec elnökének kifogásait eddig nem leltük meg a világhálón. Ma reggel viszont a Háárec című héber napilap hírei között megtaláltuk, s amelyeket szívesen meg is osztunk olvasóinkkal.



Támár Sandberg, a Merec pártelnöke (fotó: Meged Gonzi)

Támár Sandberg, a szociáldemokrata cionista Merec parlamenti párt elnöke még szerdán megírta levelét Bibinek Orbán Viktor látogatása ellen, követelvén, hogy az izraeli kormányfő mondja le a magyar miniszterelnök július 21-re tervezett látogatását. (Megjegyezzük, hogy 2012 nyarán majdnem hasonló megalázó zsidó húzásra került sor - amikor szintén Bibi volt a miniszterelnök -, s Ruvi Rivlin, a likudos akkori házelnök nem engedte beutazni Izraelbe Kövér László magyar házelnököt egy nemzetközi holoemlékezésre, mert Kövér korábban kivette részét Nyirő Józsefnek az egyébként zsidó-román közös ármánnyal végül is meghiúsított újratemetéséből – H. J.)

De térjünk vissza Támár Sandberg Orbán-ellenes érveihez: „Pontosan egy esztendővel ezelőtt Orbán dicsérte Horthy Miklóst, aki 1920 és 1944 között Magyarország kormányzója, s Adolf Hitler szövetségese volt”, írja Bibinek a pártelnök, majd levelét így folytatja: „Orbán 2017-ben sem járt egyenes úton, mert ekkor kezdte el az antiszemita felhangokkal kísért kampányát George Soros dúsgazdag zsidó ellen… Orbán ezért tavaly bocsánatot kért öntől (eddig nem tudtuk, hogy Bibi Gyurka bácsinak szegről-végről rokona lehet… - H. J.) a megnyilvánulása miatt, ám Orbán ennek ellenére tovább folytatja a nacionalista téziseinek a hirdetését. S az Orbán által önnel tartott közös sajtótájékoztatón megejtett álszent bocsánatkérés pedig úgy köddé vált, mintha meg sem történt volna.”



Cukor József, Orbán Viktor közelgő izraeli látogatásának tető alá hozója Bibivel parolázik Jeruzsálemben

„Amint azt ön is tudja, Orbán személyében egy olyan - enyhén szólva is - ellentmondásos vezetőről van szó, aki antiszemita jellegű propagandát terjeszt, s akinek világképe a nácikkal kollaborálókéra épül” (Az izraeli pártvezető a „nácikon” a Harmadik Birodalom nemzetiszocialistáit, míg a velük „kollaborálókon” pedig valószínűleg a második világháborús magyar politikai és katonai vezetést érti – H. J.)

„Az Orbán által követett politika félelemmel tölti el a magyarországi zsidó közösséget. Az Izrael Államba teendő hivatalos látogatással ön legitimálja Orbánt, aki nem méltó erre a megtiszteltetésre és legitimálásra, s főleg nem Izrael Állam részéről” – írja végül Támár Sandberg pártelnök a Binjámin Netanjáhunak címzett, s Orbán Viktor izraeli látogatásának lemondását követelő levelében.



A tavalyi Orbán-Bibi-találkozó Budapesten (fotó: Mohai Balázs)

Végül, mi mit tehetnénk hozzá a két ismert izraeli pártvezető Orbán Viktor szentföldi látogatásával kapcsolatos, s általunk csak a sajtóból megismert vélekedéséhez. Csupán azt, hogy a jelenlegi budapesti kormánynak még több zsinagógát kellene - gúnyhatáron innen és túl - építeni, illetve restauráltatni, Köves Slomóéknak - és más szervezeteknek - még több pénzügyi támogatást kellene átutalni, újabb ingatlanokat, intézményeket kiutalni, a zsidó temetők fölújítását lassan újrakezdeni, valamint véget kellene vetni a nem zsidók, tehát a keresztények túlreprezentált jelenlétének a magyarországi sajtó, a kulturális, politikai és a pénzügyi élet világában. Ha erre végre sor kerül, csak akkor remélhetjük, hogy Izraelben vezető politikusok nem fogják „enyhén szólva is ellentmondásosnak és antiszemitizmust terjesztőnek” nevezni Magyarország miniszterelnökét.

Magyarán szólva, sok még a teendőnk és a kiadásunk.

Hering J. – Kuruc.info





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából