Ugrás a cikkhez
Reklám

Donald Trump amerikai elnök szerint Észak-Korea többé nem jelent nukleáris fenyegetést.

Az amerikai elnök a Twitteren üzente ezt szerdán, miután hazaérkezett Szingapúrból, ahol Kim Dzsong Un észak-koreai diktátorral tárgyalt.

Épp most landoltam, ez egy hosszú út, de mindenki sokkal nagyobb biztonságban érezheti magát most, mint amikor átvettem a hivatalomat. Nincs többé nukleáris fenyegetés Észak-Korea részéről. A találkozó Kim Dzsong Unnal érdekes volt, és nagyon pozitív tapasztalattal szolgált. Észak-Koreának nagy jövőbeli potenciálja van” - írta Trump.

Just landed - a long trip, but everybody can now feel much safer than the day I took office. There is no longer a Nuclear Threat from North Korea. Meeting with Kim Jong Un was an interesting and very positive experience. North Korea has great potential for the future!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 2018. június 13.

“Mielőtt átvettem a hivatalt, az emberek úgy gondolták, hogy háborúba lépünk Észak-Koreával. Obama elnök azt mondta, hogy Észak-Korea a legnagyobb és legveszélyesebb problémánk. Már nem az, aludjanak jól éjszaka” – zárta szavait Trump.

Before taking office people were assuming that we were going to War with North Korea. President Obama said that North Korea was our biggest and most dangerous problem. No longer - sleep well tonight!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 2018. június 13.

A KCNA észak-koreai hivatalos hírügynökség szerdai beszámolója szerint az amerikai elnök és az észak-koreai vezető a két ország közötti megbékélés lépéseinek fokozatos és egyidejű végrehajtásában állapodott meg szingapúri csúcstalálkozón, és kölcsönösen látogatásra hívták egymást.

Trump kifejezte abbéli szándékát, hogy az Egyesült Államok szünetelteti a Dél-Koreával közös, Észak-Korea számára provokatív hadgyakorlatok megtartását mindaddig, amíg Washington és Phenjan tárgyalásokat folytat egymással – tette hozzá a hírügynökség.

Trump váratlan bejelentése, hogy felfüggesztik az amerikai-dél-koreai hadgyakorlatokat, meglepte Dél-Koreát és Japánt is – írta az AP hírügynökség.

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából