Ugrás a cikkhez
Reklám

Srí Lankán legalább 146-ra emelkedett vasárnapra a szakadó eső következtében kialakult árvizek és földcsuszamlások halálos áldozatainak száma, miközben több mint száz embert továbbra is eltűntként tartanak számon - közölte a helyi katasztrófavédelem.

Mintegy félmillió ember kényszerült elhagyni otthonát azóta, hogy pénteken a heves esőzések következtében több földcsuszamlás is volt az ország nyugati és déli részén. A menekülők nagyjából tizede, 50 ezer az öt év alatti kisgyerek – figyelmeztetett a Save The Children segélyszervezet.

A hadsereg helikopterekkel, hajókkal és kétéltű járművekkel igyekszik segítséget – élelmiszert és egyéb létfontosságú cikkeket – juttatni a rászorulóknak. Bár a csapadék vasárnapra alábbhagyott, számos település továbbra is víz alatt van. A legsúlyosabban érintett térségekbe egészségügyi csapatok érkeztek, hogy elejét vegyék a fertőző betegségek, például a kolera kialakulásának.

Srí Lankán 2003 májusa óta nem voltak ilyen pusztító árvizek. Akkor a heves monszunesőzés következtében 250 ember meghalt, és mintegy tízezer lakóház megrongálódott.

(MTI)
 





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából