Ugrás a cikkhez
Reklám

Az izraeli parlamentben, a Kneszetben szerdán botrányos jelenetekre került sor, miután egy palesztin képviselőnő, Hanin Zu'ábi szembesítette a zsidókat a Marmara nevű török segélyszállító-hajón hat esztendővel ezelőtt végbement eseményekkel. Mint ismert, a hajót még a nyílt tengeren, nemzetközi vizeken megtámadta az izraeli haditengerészet egyik kommandós alakulata, az utasok közül tíz török állampolgárt meggyilkolt. Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök hat évi feszült viszony után a napokban békült ki Izraellel, miután az utóbbi bocsánatot kért a hajón elkövetett gyilkosságért, és kártérítést fizet a áldozatok hozzátartozóinak – írja a Válláh!Hádásot izraeli hírportál.



Hanin Zuábi az izraeli parlamentben
Hanin Zu'ábi, a palesztin Közös Lista képviselőnője, aki maga is a török segélyszállító-hajón utazott az izraeli terrortámadás idején, szerdán az izraeli parlamentben a török-izraeli kibéküléssel foglalkozva felszólalása elején ezt mondta: „Hat esztendővel ezelőtt is (a hajó megtámadása utáni napokban – J. K.) itt álltam ezen a szószéken. Emlékeznek még az ellenem irányuló uszításra, a gyűlöletkeltésre és a lármára? De mit kellett megérnünk? Bocsánatkérést (Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök részéről – J. K.) és kártérítés fizetését azon emberek hozzátartozóinak, akiket önök terroristának neveznek”, mondta a palesztin politikus, majd emlékeztette az elnémítás szándékával ekkor már tele torokból ordító zsidó képviselőket: „Akik a hajón az izraeli katonákkal ölre mentek, azok meg akarták akadályozni a kommandósok kalózakcióját és azt, hogy az utóbbiak utasokat elraboljanak és megöljenek”, mondta az üvöltözéstől már alig hallhatóan Hanin Zu'ábi.



Hanin Zuábit eltávolítják az ülésteremből
Hámed 'Ammár, az Otthonunk, Izrael nevű szélsőséges, rasszista zsidó parlamenti párt drúz kollaboráns képviselője vezette az ülést, aki a nagy üvöltözés és lökdösődés közepette bejelentette, hogy Zu'ábi képviselőnő ismét szeretne szólni, bocsánatot kérni (az ülésvezető úgy értette, hogy Zu'ábi azért kérne bocsánatot, mert előtte az izraeli katonákat gyilkosnak nevezte – J. K.) Ám, a palesztin politikusnő nem kért bocsánatot, hanem ellenkezőleg, bocsánatkérést követelt az izraeli kormány részéről „azoktól a politikai aktivistáktól, akik annak idején a Marmara fedélzetén voltak, illetve tőlem, Hanin Zu'ábitól, akit önök hat esztendőn keresztül támadtak és üldöztek. Mert aki gyilkolt, annak bocsánatot kell kérnie, ezért önöknek kell bocsánatot kérniük”, jelentette ki az arab képviselő.



A drúz ülésvezető figyelmezteti Hanin Zuábit
A zsidó képviselők, akiknek többsége mindent hajlandó elviselni, csak azt nem, hogy egy nem zsidó a szemükbe mondja az igazságot, akkor már a szónoki emelvény előtt őrjöngött, lökdösődött, verekedett az arab képviselőkkel, és követelte a kollaboráns drúz ülésvezetőtől, hogy vezettesse ki Zu'ábit az teremből. Hámed 'Ammár ezt meg is tette azzal a megindokolással, hogy a palesztin képviselőnő félrevezette őt, amikor azt mondta, hogy bocsánatot akar kérni a zsidóktól, de végül tőlük követelte a bocsánatkérést... (Ilyen félreértést eredményezhet az, ha két arab héberül beszél egymással – J. K.) Hanin Zu'ábi eltávolítása előtt és után több zsidó képviselőt is kivezettek az ülésteremből.

Binjámin Netanjáhu miniszterelnök a tegnapi botrányos parlamenti ülés után még szerda délután arról egyeztetett a kormány jogi tanácsadójával, hogy miként lehetne végleg eltávolítani az izraeli parlamentből Hanin Zu'ábit, miután felszólalásában a török segélyszállító-hajót nemzetközi vizeken elfoglaló izraeli kommandósokat gyilkosoknak merészelte nevezni. A palesztin képviselőnő egyébként ezen állítását azzal támasztotta alá, hogy Netanjáhu bocsánatot kért a törököktől, és Izrael kártérítést is fizet az áldozatok hozzátartozóinak.



A Marmara hajó fedélzetén meggyilkoltak temetése Isztambulban
Ávigdor Lieberman hadügyminiszter, Budapest egykori díszvendége pedig még tegnap reagált Hanin Zu'ábinak a parlamentben elhangzott, ám a zsidó képviselők által belefojtott megnyilatkozására: „Az izraeli hadsereg katonái továbbra is harcolnak tengeren, szárazföldön és levegőben a terroristák ellen, beleértve a tengeren hajózó parlamenti képviselő terroristanőket is”, nyilatkozta a nemrégiben még az izraeli légierőt az egyiptomi Asszuáni-gát lebombázására ösztökélő zsidó hadügyminiszter.

El-Kudszi – Kuruc.info





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából