Ugrás a cikkhez
Reklám

Megölte egy líbiai televíziós csatorna öt munkatársát az Iszlám Állam (IÁ) Líbia keleti részén - jelentették hétfőn katonai források.

Az újságíróknak augusztusban veszett nyoma, amikor a keleti Tobruk városból utaztak Bengázi felé - közölte Faradzs al-Barasszi, a líbiai hadsereg egyik parancsnoka. Útjuk a radikális iszlamisták egyik fellegvárának számító Derna kikötővároson vezetett keresztül.

A tévécsatorna munkatársainak holttestét nemrégiben találták meg a kelet-líbiai al-Baidában. Barasszi tájékoztatása szerint az újságírókat az IÁ helyi szárnyának fegyveresei gyilkolták meg.

A Líbiában egyre nagyobb befolyásra szert tevő dzsihadisták nemrégiben harminc etióp keresztényt végeztek ki az országban.

Moammer Kadhafi néhai diktátor 2011. októberi halála óta belpolitikai káosz uralkodik az észak-afrikai országban, számos csoport küzd a hatalomért és a kőolajából származó jövedelemért. Az országban jelenleg két kormány és két parlament működik, miközben folyamatosak a fegyveres összetűzések a rivális csoportok között.

A zűrzavart kihasználva az Iszlám Állam tavaly megvetette a lábát Líbiában, ahol több övezetet vett az ellenőrzése alá a keleti Szirt térségében.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából