Ugrás a cikkhez
Reklám

A bíróságon kellett felelnie tettéért annak az encsi cigánynak, aki tavaly februárban székkel támadt otthonában a rendőrökre. A rendőrök azért keresték fel a derék erőforrást, mert korábban kamera rögzítette, amikor egy élelmiszerboltból lopott.

Miután a rendőrök kiértek az otthonához, a cigány észrevette a rendőrautót: először megpróbált elmenekülni, s többszöri felszólításra sem állt meg. Ezután pedig úgy döntött, megpróbálja megállítani a rendőröket:

Két kézzel megragadott egy tízkilós, fémlábú irodaszéket, a magasba emelte, majd a rendőrök feje felé ütött vele. Noha az egyik rendőr kivédte a kezével a támadást, de így is nyolc napon túli sérülést szenvedtek.

A történtek után a kiscsalád is nyilatkozott, akik, ahogy az lenni szokott, teljesen másként emlékeznek. Az elkövető élettársa azt állította, a barátja csak arrébb akarta rakni a széket, a rendőr pedig rátámadt.

"Szakértői vélemények súlyos fogyatékosságot állapítottak meg nála, a fiam írni, olvasni sem tud, mégis lecsukták" – csuklott el az anya hangja.

Érdemes megnézni:

Az Encsi Járásbíróság két és fél év letöltendő szabadságvesztésre és három év közügyektől eltiltásra ítélte a támadót hivatalos személy elleni, felfegyverkezve elkövetett erőszak és könnyű testi sértés miatt. Az ítélettel szemben a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, míg az ügyész három napot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, így az ítélet nem jogerős, írja a Blikk.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából