Ugrás a cikkhez
Reklám

Levélben kereste meg a Kuruc.infót a Nyelvtudományi Kutatóközpont a Nyugati agybaj idehaza is: veszélyes rendszámtáblát kapcsoltak le - "náci" volt című cikkünk miatt, melynek egyik része a Totalcar.hu Ez nonszensz: benézte a hivatal Attila rendszámát, többé nem is adnak ki ilyet című cikkén alapul. Ebben Váradi Tamás igazgatóhelyettes azt írja, a Totalcar cikke hamis állításon alapul, ugyanis nem igaz, hogy a  Nyelvtudományi Kutatóközpont vétózta meg a kérdéses rendszámot.



Illusztráció - természetesen nem ezekről van szó (forrás: militarytour.com)

"A kormányhivataltól semmilyen megkeresés nem érkezett"

Az igazgatóhelyettes figyelmünkbe ajánlotta Prószéky Gábor főigazgató Totalcarhoz intézett alábbi levelét, melyben az alábbiakat írta:

A főigazgató levelében azt kérte, hogy a NYTK-val kapcsolatos hírt – mivel az egyszerűen nem igaz – azonnal vegyék le a honlapjukról és a Facebook-oldalukról, jelezve az olvasóknak, hogy a hír valótlan állítást tartalmazott. (A Facebookról azóta levették a cikket, a honlapon továbbra is olvasható - a szerk.)

Váradi Tamás hozzátette:

Ráadásul ezt az Önök Facebook-oldala még csak tetézi azzal, hogy az alcíme olyat állít, amit az illetékes kormányhivatal levele sem tesz. Véleményünk szerint az Önök által megfogalmazott hamis állítás miatt Önöket is felelősség terheli a poszt kommentjeiben a Nyelvtudományi Kutatóközpontot ért gyalázkodó megjegyzésekért, az NYTK jó hírének megsértéséért.



Forrás: Totalcar

Korábban éppen ellenkező véleményt fogalmaztak meg

Az igazgatóhelyettenek küldött válaszlevelünkben két kérdést tettünk fel az üggyel kapcsolatban, alább közöljük ezeket, illetve az arra adott válaszokat:

- Kért-e az egyedi rendszámok engedélyezésében hatósági jogkörrel rendelkező hivatal a Nyelvtudományi Kutatóközponttól tájékoztatást a kérdéses cikkekben szereplő HH-AA rendszám ügyében?

- Egyértelműen megerősítjük, hogy a november 17-én kérelmezett HH-AA rendszám ügyében az illetékes hivatal nem keresett minket.

- Kért-e már valaha az egyedi rendszámok engedélyezésében hatósági jogkörrel rendelkező hivatal a Nyelvtudományi Kutatóközponttól tájékoztatást HH-betűket tartalmazó rendszám(ok) ügyében, melyre hivatkozási alapként tekinthet?

- Igen, 2022. július 21-én a HHHH-888-as rendszámról kérdezte a véleményünket. Erre a következő választ adtuk:

Véleményünk szerint az adott szám- és betűjelek többféle rendszerben értelmezhetők, közvetlenül és egyértelműen nem utalnak általunk azonosítható önkényuralmi rendszerekhez kapcsolódó tartalomra. A jelek egyik lehetséges értelmezése utalhat ugyan politikai állásfoglalásra, de az természetesen szabadon megjeleníthető, másrészt ennek a karaktersornak számos már magyarázata is lehet, pl. a 888 számjegyet a kínai numerológia vagy más spirituális felfogások szerint értelmezve. 

A rendszámban szereplő jelek közrendbe, közerkölcsbe vagy jogszabályba való ütközésének megítéléséhez pedig ebben az esetben is jogi állásfoglalás kérését javasoljuk.

Tehát a HHHH betűsorral kapcsolatban a születettt döntéssel éppen ellenkező véleményt fogalmaztunk meg - írja Váradi Tamás a portálunknak küldött válaszában. 

(Kuruc.info)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából