Ugrás a cikkhez
Reklám

Természetesen elmaradt az 50 fős tömegbe automatikusan lövető honvédségi eljárás február 15-ére "ígért" megszavazása. Vigyázzunk a rémhírekkel!

Korábban írtuk: Több ezren megosztották azt a valótlan rémhírt, hogy 50 fős tüntetésre automatikusan egy szakasznyi katonát vezényelnek ki a jövőben. A zavaros megfogalmazású „belső tervezettel” szemben van viszont két friss törvény, mely kérdéseket vet fel - írja Facebook-bejegyzésében Novák Előd, a Mi Hazánk Honvédelmi Kabinetjének elnöke, alább a folytatás.
2023. július 1-jén lép hatályba a 2021. évi CXL. törvény a honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a 2021. évi XCIII. törvény a védelmi és biztonsági tevékenységek összehangolásáról, a Mi Hazánk képviselői nem szavazták meg egyiket sem. Az MSZMP jogutódjának minősülő MSZP képviselőjeként sem szégyellt Harangozó Tamás azzal riogatni a parlamenti vitában, hogy „gyakorlatilag lehetővé teszik, hogy a Magyar Honvédséget békeidőben, civil állampolgárokkal szemben is rendszerszerűen be lehessen vetni”, pedig hát nekik volt miniszterelnökük a magyar forradalmárokra fegyvert fogó pufajkás, Horn Gyula.

A Mi Hazánk Honvédelmi Kabinetje nyomon követi a Honvédség esetleges túlkapásait is, így tártuk fel legutóbb pl. azt a visszaélést, hogy parancsmegtagadásnak minősítik az oltás elutasítását. Az új törvények alapján „a Kormány elrendelheti a Honvédség közreműködését a kapcsolódó rendőrségi feladatok ellátásában”, így pl. a „különösen veszélyes személyek elfogása” immár honvédségi feladat is lehet, ami felveti a jogos kérdést: minek van akkor a TEK? 

Persze eddig is volt számos példa a Honvédség belföldi rendvédelmi bevetésére, rendőrségi irányítással. A határvédelem a legismertebb, ahol rendőrökkel együtt szolgálnak, s jelenleg is minden esetben a járőrpár rendőr tagja a járőrparancsnok, függetlenül a rendfokozattól. A honvéd bajtársak védelmében azért írjuk le:
Az más kérdés, hogy Orbánék már most is olykor politikai megfélemlítésre használják a Honvédséget, pl. amikor tavaly a rendőrség egy gépkarabélyos honvéddel megerősített, ötfős egysége próbálta megakadályozni a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjelöltjét bemutató sajtótájékoztatómat Zalaegerszegen. Bár abszurd módon megtiltották a Mi Hazánk irodája előtti nyilatkozatot, a párthelyiségben már nem intézkedhettek.
A Mi Hazánk Mozgalom mindent megtesz azért, hogy a sajnos afganisztáni, iraki és hasonló megszállásokon szocializálódó Honvédség ne népellenes, pártpolitikai célokat szolgáljon, hanem a magyar nemzet ügyét.

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából