Ugrás a cikkhez
Reklám

A vaconline.hu portálon megjelent cikk szerint a jobbikos Tótváradi-Nagy Bence váci önkormányzati képviselő mosolygós Hitler-képpel és az azon szereplő »Jaj te kis huncut…" felirattal jelezte azt, hogy kedveli képviselőtársa, Fehér Zsolt rohamsisakos képét.Hamar elintézné a Führer az efféle árulókat...

"A Jobbikban megtűrtük ezeket az (antiszemita) elhajlásokat korábban. Most meg már nem" – idéz a lap Jakab Péter 2020 márciusában elhangzott beszédéből, majd azt írják: úgy látszik, ezeknek a szavaknak nincs semmi következményük.

A lap úgy véli, hogy Tótváradi-Nagy Bence "posztja" "félreérthetetlen és kimagyarázhatatlan". "A váci baloldal meddig védi még a náci érzelmű politikusait?" – teszik fel a nagy kérdést a portálon.

Mit ér az élet Wallenberg-díj nélkül?

Hogy még kellemetlenebb legyen a Jákobbiknak, a Váci Zsidó Hitközség is reagált az esetre, a Mandiner által idézett közleményükben azt írják:

A jelenlegi váci önkormányzat egyes képviselőitől nem új jelenség a világot lángba borító fasiszta, gyilkos diktátor emlékének dicsőítése. Inotay Gergely az ellenzéki összefogás országgyűlési képviselő-jelöltje, aki hitoktatóként védelmébe veszi a fasiszta eszmék hangoztatóit.

A pénz és a hatalom megszerzése érdekében nem átall megalázkodni, összefogni a magyar történelem legsötétebb korszakának utód pártjával.

Vác város önkormányzatának szellemisége ma már nem méltó a Rauol Wallenberg-díj birtoklására, amire a rendszerváltozás után eddig minden összetételű önkormányzat rászolgált.

Korábban írtuk:

- Jákobi következetesség: ha a karlendítő azt mondja neki, hogy az nem karlendítés, akkor minden rendben

- "A Fideszben a filoszemitizmus nem politikai szólam, hanem erkölcsi érzés"

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából