Ugrás a cikkhez

Közel egy nappal a történtek után reagált az illatszerüzlet az indexes tolvajsajnáltatásra.

Levelükben azt írják:

Belső vizsgálatunk során megállapítottuk, hogy a vásárló gyanús viselkedése nyomán jogosan lépett fel biztonsági őr kollégánk, eljárása szabályszerű és udvarias volt, a hölgy azonban nem tanúsított együttműködést, így a pláza biztonsági őreinek segítségét kellett kérni. A hölgy végül hajlandó volt együttműködni. Az esetet tudomásunk szerint rendőri intézkedés zárta. A történteket nagyon sajnáljuk.

A rendőrség megerősítette a drogéria állítását a hivatali intézkedéssel kapcsolatban, és kifejtették, hogy 2022. január 12-én 16 óra 29 perckor érkezett hozzájuk bejelentés a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába. Arról értesítették őket, hogy egy VIII. kerületi bevásárlóközpont egyik üzletéből egy nő több terméket kísérelt meg ellopni. A biztonsági őrök a cselekményt észlelték, ezért a nőt feltartóztatták. A helyszínre érkező rendőrök a nővel szemben szabálysértési feljelentést tettek.

Korábban írtuk: Földre tepertek egy nőt a Corvin Plazában a biztonsági őrök

Szerda délután ordításra lettek figyelmesek a Corvin Plaza vásárlói. Négy biztonsági őr az egyik üzlet kasszasoránál mindenki szeme láttára a földön rángatott egy nőt, aki segítségért kiáltott.

Az Index videóriportere éppen a helyszínen tartózkodott, amikor az incidens történt, rögtön dokumentálta a felvételeket mobiltelefonjával. A videón jól hallani, hogy a nő kéri az őröket, ne rángassák a kabátját, de ők ennek ellenére kezét és lábát húzva felállítják, majd hátravonszolják.

Az üzlet vásárlói döbbenten nézték a történteket. A segélykiáltások miatt kisebb tömeg alakult ki az üzlet bejáratánál, írják. Arról viszont nem tesznek említést, mi volt az oka a biztonságiak fellépésének.

Azt is megemlítik, egy másik biztonsági őr észrevette, hogy felvételt készítenek az esetről, ezért lökdösődéssel tartóztatta fel az indexest, hogy ne tudjon kimenni a boltból. Követelte tőle a felvétel törlését, amire a biztonsági őrök nem jogosultak, csak peres úton kérhették volna a bíróságtól, ha az megállapítja a személyiségi jogi jogsértést. Az indexes végül "azt a látszatot keltette", hogy kitörölte a felvételt, így kiengedték az üzletből.

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából