Ugrás a cikkhez
Reklám

Habár valószínűleg soha az életben nem szabadulhat a börtönből "M." Zoltán, a battonyai rémként elhíresült férfi benti létét jócskán megkönnyítheti az a summa, amihez a "rossz fogva tartási körülmények" miatt nemrég hozzájutott - írja a Bors. Egy ilyen kaliberű szadista gyilkos ugyanis minimum luxuskörülményeket érdemel...



Fotók: Bors

Amint arról részletesen beszámoltunk, három battonyai cigány középkori módszerekkel kínozta 25 éves lakótársát, Rékát, a holttestét pedig elásták. Ketten több mint 30 év múlva szabadulhatnak feltételesen, "M.", azaz Maczák Zoltán azonban már valószínűleg sohasem hagyhatja el a Szegedi Fegyház és Börtön kapuját. Azért csak valószínűleg, mert hazánk a korlátlan lehetőségek országa, ha cigány- vagy zsidóbűnözőkről van szó...




A "nem megfelelő börtönkörülményekre" hivatkozva Maczák is beperelte az államot, amiért nemrég milliók ütötték a markát – tudta meg a bulvárlap a cigány egykori rabtársától. Információik szerint két és fél millió forint körüli összegről van szó.



Ő Maczák - kitakarás nélkül (fotó: iwiw/Kuruc.info)

– Zoltán jóval intelligensebb a rabtársainál, ezért rendszeresen tölti ki helyettük a kártalanítás iránti kérelmet, beadványt. Úgy tudom, nem dolgozik, de azzal, hogy segít, ő sem jár rosszul – tette hozzá a forrás, aki arról is beszélt: Maczáktól nem fordultak el a szerettei (cigányéknál nem nagy ügy egy ilyen gyilkosság), nagynénje máig tartja vele a kapcsolatot.

Azt is megtudjuk, hogy Maczák Zoltán hiába kapott jogerősen tényleges életfogytot 2015-ben, nem adta fel a re­ményt. A Bors információi szerint perújításon töri a fejét, aminek a beadása hamarosan megtörténhet.

A pénzt ügyvédje számlájára kérte

A lap megkereste a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának Kommunikációs Főosztá­lyát a cigány markát ütő summával kapcsolatban, de ők védik a szegény gyilkos személyes adatait: bármely fogvatartottal kapcsolatba hozható valamennyi adat, információ, ami a bv-szervezetnél keletkezik, bűnügyi személyes adatnak minősül, így a hatályos jogi szabályozás nem ad lehetőséget, hogy információval szolgáljanak - írták.

Biztos forrásból azonban a lap úgy tudja: Maczáknak valóban megítélték a pénzt, amit a bent használandó számlája helyett az ügyvédje letéti számlájára kért. Ilyen esetekben az előre megbeszéltek szerint a jogász "leveszi" a saját részét, a maradékról pedig a fogvatartott rendelkezik.

Az elítéltek alapvetően telefonálásra és vásárlásra használhatják a pénzüket. A börtönökben hivatalosan működő, úgynevezett kiétkező boltok árai a kinti kiskereskedelmi árak körül mozognak.

Fogóval tépték ki a fogait, leszedték a körmeit

Maczák Zoltán, a cigány volt élettársa, Sz.-né K. Adrienn és a nő jelenlegi férje, Sz. Zoltán hosszú hónapokon keresztül kínozta a 25 éves B. Rékát, akinek szállást adtak. A többi között láncra verték, cigarettacsikkeket nyomtak el az arcán, fogóval kitépték a fogait, leszedték a körmeit, izomstimulálóval áramot vezettek a testébe, kötéllel húzták fel gerendára úgy, hogy a lába nem érte a földet. Amikor pókereztek, a győztes jutalma az volt, hogy megverhette a lányt. Holttestét halála után egy évvel, 2011. október 6-án találták meg az udvaron elásva.

További részletek az alábbi videóban:

Korábban írtuk:

- Tényleges életfogytiglant kértek a battonyai cigány szörnyetegre
- Céltalanul gyötörték áldozatukat a battonyai szadista cigányállatok - a fiatal lány szörnyű kínhalált halt
- "Életfogytiglanra", azaz harmincegynéhány évre ítélték a szadista battonyai cigányokat
- Feljelentette a rendőröket a világ egyik legszadistább cigánya, amiért állítólag úgy bántak vele, ahogy megérdemli
- Megtalálták a battonyai szadista gyilkosok "szerszámait"
- Hónapokon át kínozták a fiatal lányt a szadisták - profilképpel, adatlappal frissítve




Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából