Ugrás a cikkhez
Reklám

Befejezték a nyomozást a magyar kriminalisztika történetében egyedülálló, horrorisztikus battonyai gyilkosság ügyében. A rendőrök megtalálták az eszközöket, amelyekkel hónapokig kínozták a 25 éves B. Rékát.

Hosszú és igen alapos nyomozást követően a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tegnap bejelentette: lezárták a vizsgálatot B. Réka meggyilkolása ügyében. A lány holttestét 2011. október 6-án találták meg a battonyai rémségek házának udvarán, egy fal alá elásva.



Maczák Zoltán

A nyomozók hamarosan őrizetbe vették a ház tulajdonosait, Sz.-né K. Adriennt és férjét, Sz. Zoltánt. Letartóztatták a nő előző élettársát, Maczák Zoltánt is. A 35 éves cigányt tartják a trió vezetőjének.

Szállásadói a halála előtt hosszú hónapokon át kínozták Rékát. Láncra verték, és az esti kártyapartikon dőlt el, ki sanyargathatja. Cigarettacsikkeket nyomtak el a bőrén, fogóval kitépték a fogait, leszedték a körmeit, izomstimulálóval áramot vezettek a testébe. A rendőrség több részletet kegyeleti okokból nem hozott nyilvánosságra.



Válogatott kínzóeszközöket használtak

Albert István, a főkapitányság szóvivője tegnap a Borssal közölte: számos olyan eszközt foglaltak le, amelyet a kínzásokhoz használtak. Így különböző fogókat, szúró-, vágóeszközöket, izomstimuláló gépet, kötelet.

A bántalmazásoknak több alkalommal szemtanúja volt egy gyermek is: a 13 éves Cintia – K. Adrienn és Maczák Zoltán lánya – ösztökélte anyját arra, hogy bejelentést tegyen. Bár K. Adrienn Maczák Zoltánra akarta terelni a gyanút, végül kiderült, hogy ő és férje is részt vett Réka megalázásában.

Mindhárom gyanúsítottal szemben vádemelést javasolnak különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, aljas indokból vagy célból elkövetett személyi szabadság megsértése és kiskorú veszélyeztetése miatt. Az iratokat megküldték a főügyészségnek.

Frissítés: A Híradó összeállítása a szadista gyilkosról

(Borsonline - Híradó nyomán)

Előzmény: Hónapokon át kínozták a fiatal lányt a szadisták - profilképpel, adatlappal frissítve



Friss hírek az elmúlt 24 órából