Ugrás a cikkhez
Reklám

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn díszebédet adott Binjámin Netanjáhu izraeli kormányfő és díszes társulata tiszteletére. Az eseményen jelen voltak a budapesti kabinet miniszterei, Tarlós István, Budapest főpolgármestere, az izraeli küldöttség, izraeli üzletemberek és a hazai zsidó hitközség vezetői. A természetesen szigorúan „glatt kóser” díszebéd kanalazgatása előtt Orbán Viktor kormányfő a barátjaként mutatta be Slomót a békegalamb Bibinek – olvasható a Sturem.net izraeli hírportálon.

A Sturem.net hírportál által kitett fényképeken a budapesti díszebéd meghívottai között ott láthattuk Nagy Andort, hazánk Tel-Avivban akkreditált nagykövetét, aki nem is olyan régen Jeruzsálemben ismert zsidó vallási és politikai vezetőknek Jeruzsálemben azt mondta, hogy Magyarországon fokozódik az antiszemitizmus. Az izraeli meghívottak mellett föltűnt még a munkácsi születésű brooklyni milliárdos, Alex Roth (Rovt) , a Magyarországon törpeszektának számító Chabad nevű ortodox irányzat anyagi támogatója, hazai médiaműhelyek fölvásárlója.



Orbán Viktor bemutatja a barátját, Slomót Bibinek a díszebéd előtt (fotó: Sturem.net)
A miniszterelnöki díszebéd háttérben maradt egyik meghívottját, a munkácsi születésű (1952) Alex Roth (Rovt) milliárdos üzletembert, Slomóék bőkezű támogatóját (a magyar kormány mellett) érdemes egy-két szóval bemutatni. A szocializmus idején Kárpátaljáról átjött Magyarországra, ahol gazdasági jellegű bűncselekmény elkövetésének vádjával letartóztatták. Kikerült Brooklynba, ahol manapság Amerika ötszáz leggazdagabb embere között tartják számon. A Brit Media Kft. többségi tulajdonosaként ő vásárolta föl a korábban ellenzékinek számító magyarországi médiákat. Alex Rothot nem csak „ukrán oligarchaként” (amely megnevezést ő maga nem szereti), hanem a Köves Slomó irányította Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) pénzügyi és politikai támogatójaként is emlegetik.



Balról az első: Alex Roth (Rovt) milliárdos. Jobbról az első: Köves Slomó (fotó: Sturem.net)
A kormány által adott ebédre meghívott díszes társulatban természetesen ott feszített a jelenlegi kormány által bőkezűen kedvezményezett zsidó közösség, a Chabad „kiküldöttje”, Köves Slomó rabbi is. A díszebédet a szigorú kósersági szabályok figyelembevételével készítették el, illetve tálalták föl. Amikor beléptek az ebéd helyszínéül szolgáló terembe, Netanjáhuhoz fordulva Orbán Viktor büszkén kijelentette: „Szeretném bemutatni Önnek néhány barátunkat”, idézte föl Orbán szavait az ortodox lapnak nyilatkozó Köves Slomó, majd így folytatta: „Kevés embert mutatott be Netanjáhunak, köztük egyedül engem a zsidó hitközség jelen levő vezetői közül.”

Hering J. – Kuruc.info





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából