Ugrás a cikkhez
Reklám

Egy másik vendégházat is építhetett uniós pénzből a vadászházáról elhíresült izsáki polgármester – szúrta ki az Index.

A karádi panziót csaknem 50 millióból húzta fel Mondok József cége, a helyiek azonban nem tudnak arról, hogy a társaság irodája mellett álló épület szálláshely lenne. Honlapja nincs, az online foglalási oldalak sem ismerik, és a megadott telefonszámot sem vette fel senki. A portál újságíróinak egy, az irodából kilépő nő, aki előtte hosszasan egyeztetett valakivel, ugyanakkor azt mondta, igenis szálláshelyről van szó, csak azért van most zárva, mert egy csőtörés miatt fel kell újítani.



Mondok József

Mondok József fideszes polgármesterről néhány napja derült ki, hogy szálláshely címén épített egy vadászházat EU-s pénzből, amelyben valójában ő lakik életvitelszerűen.

A településvezető ügyében soron kívüli vizsgálatot kezdeményez a Magyar Államkincstár, a Jobbik és egy magánszemély pedig az ügyészséghez fordult.

Mint korábban megírtuk, a fideszes településvezető szintén uniós pénzből épített vadászpanziót Izsákon, amelyben valójában ő lakik életvitelszerűen. Mondok József ezt korábban az N1TV-nek is elismerte.

Még 2014-ben kapott 35 millió forintos uniós támogatást Izsák fideszes polgármesterének cége egy vadászpanzióra. A szálláshely elkészült, azonban sehol sem hirdetik, a polgármester viszont minden reggel onnan jár dolgozni. Mondok József egy tudtán kívül készült hangfelvételen arról beszélt az N1TV riporterének: azért kellett beköltöznie, mert korábban négyszer is betörtek az ingatlanba.

– Hát többnyire ott lakok. Szüleimnél vagyok bejelentve.
– Bejelentve, de életvitelszerűen a vendégházban él.
– Ott kell hogy legyek, igen. Meg ott mellette van egy istállóépület, 100 darab agancs van ott, szarvasagancs.

A polgármester azt is elismerte: a vadászházba csak a barátait engedi be. „Van egy vadászterülete a Mondok Kft.-nek, ami az én cégem. Érkeznek vendégek meg a baráti kör és a lovasok. Itt azért tavaly is nem tudom, mennyi bevétel volt. Szépen, aranyosan működik, és áll a lábán” – tette hozzá Mondok József.

A Jobbik nyomozóhatóságokhoz fordul, a párt szóvivője szerint biztos, hogy a Fideszben más is tudott a visszaélésről. „Hogyha egyszer és mindenkorra tisztességesen fel lennének tárva ezek az esetek, akkor gyönyörű, kristálytiszta kép rajzolódna ki, hogy ezek az ügyek hogyan zajlanak, ehhez azonban kell egy Polt Péter-mentes ügyészség, és kell egy olyan Belügyminisztérium, amely a rendőrséget és a hatóságokat nem pártpolitikai alapon, hanem pusztán a törvény adta feltételeknek, lehetőségek és célok mentén üzemelteti” – mondta Mirkóczki Ádám.

Frissítés: Jobbik: kiskirályok lakják az országot

Szilágyi György pénteki, budapesti sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a Jobbik vizsgálatot kezdeményezett a Bács-Kiskun megyei főügyészségen Mondok Józseffel, Izsák fideszes polgármesterével szemben, aki sajtóhírek, illetve saját beismerése alapján privát céljaira használ a cége által uniós forrásból épített vadászházakat.

“Nem csoda, hogy ilyen ügyekkel találkozunk” – fogalmazott az ellenzéki politikus, hozzátéve, “kiskirályok” lakják az országot, akik a “saját területükön kicsiben ugyanazt csinálják, mint amit Orbán Viktor nagyban csinál az országban”.

(Hír TV - Index - MTI nyomán)

Korábban írtuk:

- Felderítő: Így k...aanyázik a fideszes polgármester

- Felderítő: 16 év után derült ki Izsák fideszes polgármesterének hazugsága





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából