Ugrás a cikkhez
Reklám

Mónus Józsefet a Magyar Nemzetért Érdemérem ezüst fokozatával tüntette ki a Magyarok Világszövetsége.

Hosszú percekig állva tapsolt a hallgatóság Mónus József távlövő íjász előadása végén, a Magyarok IX. Világkongresszusa kulturális konferenciáján, melynek címe: A Fény üzenete. A nyílvesszőjével a Vereckei hágót átlövő, minden idők leghosszabb távlövését magáénak tudó világcsúcstartót dr. Grandpierre Atilla hívta meg a kulturális konferenciára. Mónus József sugárzó hite, életre-halálra felvállalt magyarsága lenyűgöző volt. A kulturális konferencián részt vevő Patrubány Miklós bejelentette, hogy érdemeiért a Magyarok Világszövetsége kitüntette A Magyar Nemzetért Érdemérem ezüst fokozatával, ami a legnagyobb MVSZ-kitüntetés, amely élő ember számára odaítélhető. A kitüntetés átadására október 1-jén kerül sor a kaposmérői Völgyben, amikor Kassai Lajossal együtt veszik át a mindkettőjüknek külön-külön odaítélt díjat. Viszonzásképpen Mónus József bejelentette, hogy következő világcsúcsát, amelyet szeptemberben, egy amerikai íjászversenyen szándékszik elérni, a Magyarok Világszövetségének ajánlja fel. A bejelentésre Patrubány Miklós és Mónus József kézfogása tette rá a pecsétet.




- Mit jelent ez a kitüntető cím önnek? - kérdeztük a Farkast.

- Azt hiszem, magáért beszél, hogy Kassai Lajos szintén ebben a kitüntetésben részesült. Ami pedig tovább fokozza ezen díj értékét számomra, hogy kedves barátom, Lajos megtisztelt azzal a gondolatával, hogy nyílt napján, a „Völgyben” vele együtt vegyem át ezt a kitüntetést a Magyarok Világszövetségétől. A meghívását természetesen nagy örömmel elfogadtam.

Azt hiszem, ezen gesztus mutatja, hogy igenis létezik önzetlen barátság olyan emberek között is, mint mi vagyunk. Mi, akik végigharcoltuk a világot, legyőztük valamennyi ellenfelünket, és mégis tudjuk, ha elfordul a másik, akkor is ott áll a barát, aki, ha kell, akkor megállítja még a hátulról támadót is!

Szeretném megtisztelni a legendás Kassai Lajost két nyíllövéssel, hogy a „Völgyét” íjjal átlőve, jelképesen egy „csillagösvényt" emelhessek a barátságunk jelképéül az égboltra. Mind a ketten - úgy gondolom - a magyar zászlóért harcolunk a magunk módján.

Mivel nyílt nap lesz, és ott lesz Lajos sok-sok tanítványa is, én elviszem minden tanítványomat, azaz mind a kettőt október elsején Kaposmérőre.

Mónus Lászlót, a fiamat és Prokaj Kiarát, az egri ifjú hölgyet, aki a fiamhoz hasonlóan sokszoros világrekorder is egyben már!





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából