Ugrás a cikkhez
Reklám

Pénzhamisítás miatt vádat emeltek "V." (azaz Veress - a szerk.) Áron ellen. A Fidelitas korábbi tagjára az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a bíróságtól – tájékoztatott tegnap a Fővárosi Főügyészség. A hatóság jelezte azt is, hogy a vádlott jelenleg szabadlábon védekezik, s a vád tárgyává tett bűncselekményért a törvény szerint kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatják.




A fiatalember, aki korábban egy ideig a Fidesz ifjúsági tagozatának volt az elnöke, tavaly februárban bukott le, miután a Keleti pályaudvarnál megpróbált beváltani egy hamis százeuróst. A pénzváltó észlelte, hogy a bankjegy hamis, és bár V. Áron el akart menekülni, a rendőrök elfogták. Ruházatának átvizsgálásakor további hamis bankjegyeket találtak nála, majd budai, Logodi utcai lakóhelyén 297 darab – feltehetően hamis – száz-, valamint öt darab húszeurós bankjegyet foglaltak le. V. Áron elismerte a bűncselekményt, és azt állította, hogy tartozás fejében kapta a pénzt egy rejtélyes moldovai férfitól.




Habár az ügyvédje (akit időközben leváltott) akkor azt hangsúlyozta, ügyfeléről nem az derült ki, hogy maga hamisította a pénzt, hanem csak hogy hamis pénzt akart forgalomba hozni, a vádhatóság, úgy tűnik, mégiscsak úgy gondolja, lehetett köze a volt fidelitasosnak a hamis bankók előállításához.

Az illetékes bíróság 2015. február 6-án elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását, időközben azonban szabadlábra helyezték. V. Áron ügyét az Index hírportál hozta nyilvánosságra. A Fidesz akkor közleményben nyomatékosította, hogy a fiatalembert már 2012-ben kizárta soraiból egyebek között tagdíjelmaradás miatt, és cselekedeteiért semmilyen felelősséget nem vállalnak.

A szervezet által kiadott közlemény tartalmának azonban ellentmondott több, a sajtóban megjelent cikk. A Zalaegerszegi 7 Nap című hetilap 2014. december 12-ei számának tanúsága szerint V. Áron Gulyás Gergely parlamenti alelnökkel közösen jelent meg a Fidelitas, a Fidesz ifjúsági tagozata és az IKSZ közös zalaegerszegi vacsoraestjén. A cikk V. Áront a Fidesz ifjúsági tagozata elnökeként mutatta be. Hogy ez miként volt lehetséges, arra a Fidesz az Origónak akkor azt válaszolta: V. Áront 2012-ben kizárták a pártból, "ha még ezek után is elnöknek adta ki magát, akkor szélhámoskodott".

Időközben aztán további bizonyítékok is előkerültek, nem is kevés, részletek itt: 9 milliónyi hamis euró a Fidesz volt (?) ifjúsági elnökénél - a párt azt hazudta, 2012-ben kizárták, de ők is lebuktak

(MNO nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából