Ugrás a cikkhez
Reklám

Megszabták, milyen betűkkel, mekkora felületen, milyen színekkel kell a magánbankoknak is hirdetni a kormány reformjainak dicsőségét - írja a HVG.

Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnök szombaton megjelent miniszteri rendelete kimondja: „A hitelintézet köteles a családi otthonteremtési kedvezményre, illetve az otthonteremtési kamattámogatásra vonatkozó reklámjaiban, hirdetéseiben a Függelékben meghatározott formai követelményeket, arculati elemeket és jelmondatokat alkalmazni.”




A függelék nemcsak azt szabja meg, hogy a zömmel magántulajdonban lévő pénzintézeteknek minden hirdetésüket „A magyar reformok működnek!” kormányjelszóval kell megjelentetniük, hanem azt, hogy e jelszónak pontosan milyen méretben, milyen színnel, milyen háttérrel kell szerepelnie az ügyfelek tájékoztatása érdekében a bankok által fizetett reklámokban.

Külön ábrákon mutatja be a tiltott változatokat, például nem szabad elhagyni az állami címert, eltérő színt használni, vagy megváltoztatni a jelszót tartalmazó téglalap arányait. A rendelet vasárnap lép hatályba.

Korábban a kormány már a közműszolgáltatókat is kötelezte arra, hogy számláikon tüntessék fel, mennyit takarít meg a fogyasztó a rezsicsökkentéssel. E mellett ott voltak a lépcsőházakban is kifüggesztett közösségi spótolásokról szóló listák is.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából