Ugrás a cikkhez
Reklám

A behajtás alatt álló vagy már végrehajtási szakba került tartozások elektronikus adatbázisának létrehozását javasolja a Mi Hazánk Mozgalom annak érdekében, hogy így vessenek véget a követeléskezelők és végrehajtók közös üzletének.

Fiszter Zsuzsanna, a párt végrehajtási és hitelügyi szakpolitikusa arról beszélt csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján: az érintett cégek nemegyszer öt-tíz évig "pihentetik" ezeket az ügyeket, így a - gyakran évi 20-30 százalékot is elérő kamat miatt - akár megfizethetetlen mértékűre is duzzadhat a tartozás.

Ráadásul, tette hozzá, ha értesül is a tartozásról az adós, és fizetne, semmi nem kötelezi a követeléskezelőt, hogy megállapodást kössön az ügyben, az engedményezések miatt pedig nemegyszer azt sem lehet kideríteni, hogy melyik társaságnál és milyen összegű követelés áll fenn valakivel szemben.

A jogos tartozásokat meg kell fizetni, de a behajtás ne profitorientált legyen, és ne sunyi módon akarják elérni, hogy az elévült vagy direkt felduzzasztott tartozásokat kelljen megfizetni - hangsúlyozta a Mi Hazánk politikusa, jelezve, a közeljövőben a parlament elé terjesztik az ügyben javaslatukat.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából