Ugrás a cikkhez
Reklám

Szerbia nem lesz a migránsok parkolóhelye - jelentettek ki Alekszandar Vucsics miniszterelnök szombati sajtótájékoztatóján Belgrádban a biztonsági szolgálatok koordinációs testületének ülése után. Ezért Szerbia is szigorít a keleti és a déli határszakaszának védelmén (kérdés, hogy kihez képest szigorít, mert Magyarország a kormány saját bevallása szerint is migránsbarát törvénymódosítást eszközölt nemrég - a szerk.), ahol Bulgária és Macedónia felől érkeznek az illegális bevándorlók. A szerb kormány nagyszámú rendőrt és katonát küld a két határszakaszra.

Zárt ajtók mögött tanácskozott ma a szerb kormányban a biztonsági szolgálatok koordinációs testülete a migrációs válságról. Szerbia Bulgáriával és Macedóniával határos szakaszán tervezett szigorítást Alekszandar Vucsics szerb miniszterelnök jelentette be az ülést követően.

A kormányfő hangsúlyozta, Szerbia el akarja kerülni, hogy az ország területén rekedjenek a migránsok, ezért a rendőrségen kívül bevonják a határőrizetbe a szerb hadsereg katonáit is. Vucsity azt is kijelentette, hogy az illegális bevándorlás visszaszorítása mellett, az embercsempészek ellen is szigorúbban kívánnak fellépni, de a Szerbiába jutott migránsok sem kerülhetik el a nyilvántartásba vételt.

A szerb miniszterelnök az is közölte, hogy telefonon egyeztetni fog Orbán Viktor miniszterelnökkel is az elkövetkező napokban, segítségre számít Magyarországtól a bolgár és a macedón szakasz határőrizetében és folytatni kívánja az eddigi közös fellépést a migrációs válság kezelésében.

(Híradó)

Kapcsolódó:

- Egy Spindler nagyon aggódik, hogy hazánkban megverik a "menekülteket" és rendőrkutyákat uszítanak rájuk

- A kormány illegális bevándorlókat segítő szabálymódosítása: kapnak egy esélyt arra, hogy menedéket kérjenek Magyarországon
- Tranzitzónába kísérik a betolakodókat, hogy menedékkérelmet nyújtsanak be, így nem kell őket kiutasítani




Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából