Ugrás a cikkhez
Reklám

Túlélősdit játszott egy fiatalember a Páring-hegységben, juhászoknak köszönheti az életét - írja a Főtér.ro.

Bear Grylls román követője majdhogynem Darwin-díjas lett, de csak majdnem, mert a legidiótább haláleseteknek járó jelképes kitüntetést szerencsés életben maradása okán nem fogja megkapni.

Hősünk azt találta ki, hogy felbattyog a Páring-hegységbe, Hunyad és Gorj megye határán, és túlélési technikákat fog gyakorolni a vadonban. Nehéz elképzelni, milyen túlélési technika az, hogy az ember odaláncolja magát egy fához és várja, mi történik, de ő éppen ezt tette.




Csak hát az volt a gond, hogy a magával vitt étel- és víztartalékja már az első nap elfogyott, ráadásul – most kapaszkodjunk – a láncot a fa köré rögzítő lakat kulcsát jó messzire eldobta.

A fiatalember három napig ücsörgött a fához láncolva, majd éhesen és szomjasan segítségért kezdett kiabálni. Néhány közelben járó juhász meghallotta a kiáltozását, és értesítette a hegyimentőket, akik aztán szerencsés véget vetettek az erdei túlélésnek.

„Eddig nem találkoztunk ilyesmivel” – foglalta össze tömören a lényeget Ovidiu Bodean, a Hunyad megyei hegyimentő szolgálat vezetője.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából