Ugrás a cikkhez
Reklám

A Göd Város Önkormányzatának képviselő-testületi ülésén tegnap készült felvételen hallható, amint a DK-s alpolgármester Lőrincz László a momentumos Balogh Csaba polgármesterrel folytatott vitájában kétszer is a "b@szd meg" szót használva kommunikál a polgármesterrel - hívta fel a figyelmünket egy olvasónk.



Gödön is szórakoztató a balliberális együttműködés

Itt látható a szóban forgó jelenet rövidebb és hosszabb változata, a teljes videó itt érhető el (a Facebook-videón a beszólást tartalmazó rész a 32. perctől kezdődik):

(VK-link itt, Bitchute itt.)

(Kuruc.info)

Frissítés: szétfolyt a moslék, balos-fideszes érdekházasság a Momentum polgármestere ellen

Kisebbségbe került Gödön a polgármester, miután az ellenzék kettészakadt, a DK-LMP-Jobbik-tömb pedig a Fidesszel együtt csökkentette Balogh Csaba hatalmát. A kisvárosban a politikai szerepek újraosztása történik - írja a 24.hu.

Hajnali fél négyig tartott a hétfő délután kezdődő képviselő-testületi ülés Gödön, csak a napirendi pontok elfogadása két órát vett igénybe. A légkör feszült volt: vádaskodás, kioktatás, beszólás, keménykedés, baszdmegolás, minden, ami egy kisvárosi csörténél elképzelhető. Az előzmények ismeretében mindez mégsem meglepő, Gödön ugyanis hónapok óta súlyos ellentétek feszítik az ellenzéki városvezetést. A konfliktus lényege, hogy a 12 tagú testületben ugyan kényelmesnek mondható, 8 fős többsége lett a Momentum, Párbeszéd, DK, LMP és Jobbik alkotta ellenzéki tömbnek a tavaly őszi önkormányzati választás után, az egység pár hónappal később megbomlott.

Tavasszal a helyzet odáig fajult, hogy négy ellenzéki képviselő (két DK-s, egy-egy LMP-s és jobbikos) súlyos vádakkal illette a település momentumos polgármesterét, Balogh Csabát, amiket egy, az említett pártok vezetőinek megküldött levélben össze is foglaltak. A bírálatok között szerepelt a diktatórikus vezetési stílus, a hivatali visszaélés és a testület megtévesztése, valamint az, hogy a polgármester szívesebben vinné a város ügyeit a Fidesszel, mint a levélírókkal.

Ez utóbbi állítást nemcsak az gyengíti, hogy azóta a kormányoldal a kisváros adóbevételeinek harmadát a megyei önkormányzathoz irányította, hanem az is, ahogy a „négyek” a szintén négytagú Fidesz-frakcióval összefogva faragták Balogh polgármestert a legutóbbi testületi ülésen.

Kívülről nehéz megmondani, miért estek ennyire egymásnak a felek. A polgármester környezete lazsálással és Fidesszel való kollaborációval vádolja az ellenzéki egységet megbontókat, utóbbiak viszont azt mondják, hogy a 29 éves Balogh autoriter módon, önfejűen vezeti a várost, jogköröket, teret alig ad, lépéseiről utólag tájékoztat. Több kísérlet is volt az érintett pártok országos vezetésében, hogy elsimítsák a konfliktust, ez azonban nem vezetett eredményre. A „négyek” ehelyett most több fontos kérdésben a Fidesszel együtt szavazták le a polgármestert.

Úgy fest tehát, hogy nemcsak a különleges gazdasági övezetté minősítéssel kieszközölt adóelvonás szempontjából lett úttörő Göd, hanem az ellenzéki együttműködés szétesését tekintve is, aminek a helyébe egyelőre egy a baloldal és a Fidesz közötti érdekházasság lépett.

A még hétfőn kezdődő, de csak kedd hajnalban véget érő testületi ülés legfontosabb momentumai ezek voltak:

"Nagyon kíváncsi vagyok az illető képviselők pártjaira, arra, hogy mit mond a DK, az LMP és a Jobbik arra, hogy politikusaik a Fidesszel együtt szavaznak. Milyen szövetség ez mégis? Gyurcsányék a Fidesszel?" – kommentálta Balogh Csaba a testületben történteket.

2. frissítés: egy-két érdekesség a moslék jobbikos összetevőjéről

A gödi képviselő-testületi botrány után érdekes adalék még az új, alkalmi szövetség egyik tagjának, Hives Gábor jobbikos képviselőnek a háttere. Hives Gábor bejelentett lakcíme Balassagyarmaton van, Gödhöz semmi kötődése nincs, nem is ismerte őt senki a választás előtt, az összefogás-koalíció színeiben mégis mandátumot szerzett.

Ami érdekessé teszi a személyét: az Opten kapcsolati háló alapján elég furcsa, hogy 7 db céghez volt köze (mindegyik fő tevékenysége a munkaerő-kölcsönzés, s mind a 7 cég felszámolás/kényszertörlés alatt áll. 2 cégnél is ukrán állampolgár lett az ügyvezető/tulajdonos a megszűnés előtt. Hives Gábor tehát az egyik olyan személy, aki biztosítja az új többséget a gödi képviselő-testületben, akadályozva ezzel a korábbi szövetséges momentumos polgármester munkáját és a város vezetését.








Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából