Ugrás a cikkhez
Reklám

Egy moszkvai pap, Artyemij Vlagyimirov arról számolt be, hogy amikor meglátogatta Charles Darwin londoni sírját, a biológiai evolúció atyjának számító tudós személyesen vele közölte, visszavonja tanait - írja az RT nyomán a hvg.



Kép: Spas TV/RT/Wikipédia

Darwin a Fajok eredete című, 1871-ben publikált könyvében írta, hogy az ember a majomtól származik, s sok pap, illetve vallási vezető a mai napig nem hajlandó elfogadni a brit tudós érvelését. Így volt ezzel Artyemij Vlagyimirov is.

„Nem vagyok híve ennek a majomteóriának, ezért papként fontosnak tartottam, hogy beszéljek vele” – mondta egy tévéinterjúban az egyik moszkvai templom papja, aki a napokban látogatta meg Darwin londoni sírját.

„A sírkőhöz fordultam, s megkérdeztem: Charles, hogy érzed magad? Mit gondolsz most, szerinted van közvetlen kapcsolat a fajok, például a zebra és a zsiráf között?” – mesélte, majd hozzátette: legnagyobb meglepetésére választ is kapott: „Atyám, ne hagyd magad elcsábítani az elméletem által. Visszavonom az általam közzétett teóriát. Semmi közöd egy medvéhez vagy egy disznóhoz” – idézte Vlagyimirov Darwint, vagy a tudós szellemét. Vlagyimirov szerint egyébként az evolúciós tanok visszavonása az ortodoxia győzelmét jelenti.

Az interjú nagy visszhangot keltett, s néhány nap múlva Vlagyimirov azt állította, szavait kiragadták az összefüggésből, s csak viccelt...

Korábban írtuk: Itt a másik véglet: egy ciprusi püspök szerint a homoszexualitás oka a terhes nők anális közösülése - ráadásul csak akkor, ha élvezik





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából