Ugrás a cikkhez
Reklám

Bevándorlók zaklatták egy vonat utasait "Romániában", a magyar határ közvetlen közelében. Egy nőt kiraboltak, több más utassal arabul kiabáltak, fenyegették őket, megpróbálták ellopni az értékeiket. Líbiainak mondták magukat, de semmilyen papír nem volt náluk. Korábban menedékkérelmet nyújtottak be Romániában, így a nagyszerű uniós szabályok szerint nem lehetett őket bezárni, őrizetbe venni, szabadon utazhatnak az országban...

A migránsokat végül Nagykárolyban szállították le a vonatról, a kalauz kétségbeesetten mesélte a rendőröknek, hogy mi történt.

A három bűnözőt kihallgatták, de csak pénzbírságot róttak ki rájuk rendbontás miatt, ugyanis egyelőre nem érkezett írásos feljelentés ellenük.

A Bihar Megyei Határrendészeti Hivatal Közleménye szerint mivel a három férfi korábban menedékjogot igényelt a Máramaros Megyei Bevádorlási hivatalnál, nekik nem kötelességük hivatalos kíséretet biztosítani melléjük, szabadon járhatnak-kelhetnek bárhol az országban. A migránsok célja feltehetően Magyarország volt, és innen akartak Nyugat-Európába jutni.

(Híradó nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából